Alanın da ikon olmaya devam eden Tesla araçları için yeni çalışmalar yapmaya devam ediyor. Tesla araçları için kaliteli bir ses deneyimi sunmak adına çeşitli çalışmalara başlandığı söyleniyor. Ayrıca daha önceleri Tesla’nın Apple Music ile çalışacağına dairde görüntülerde kamuoyuna düşmüştü. Şimdi ise Tesla’nın Dolby Atmos ile anlaşmaya gideceği söyleniyor.

Dolby Atmos Nedir?

Temelde Dolby Atmos; izleyici ve dinleyicilere 360 derecelik bir ses deneyimi sunuyor. Sesi, sadece duymak değil hissetmek üzerine kuruyor. Geleneksel hoparlörler gibi birkaç kanaldan ses vermek yerine pek çok hoparlör kullanarak en iyi ses kalitesini verir. İlk yaygınlaşması sinema salonlarıydı. Ardından ev içi sinema salonları oldu, şimdilerse ise araç içi ses donanımı olarak kullanılmaya başlandı.

Dolby Atmos

Dolby Atmos’un kendi deyimi ile; “Daha gerçekçi ve sürükleyici bir ses deneyimi için her yerdeki yaratıcıların her sesi tam olarak gitmesini istedikleri yere yerleştirmelerine olanak tanıyarak eğlencenin nasıl yaratıldığını ve deneyimlendiğini yeniden keşfetti”. diyerek ifade ediyor.  Ayrıca Tesla’da araç kullanıcılarına daha iyi bir ses deneyimi sunmak için Dolby Atmos ile işbirliğine gideceği haberleri mevcut.

Tesla Araçlarında “Dolby Atmos”

Tesla’nın araçlarında daha gelişmiş bir surround ses sağlamak için ilgili şirketle çalışmaya başladığı söyleniyor. Bir kaynağa göre beklenen yazılım güncellemesiyle birlikte; 1 milyondan fazla Tesla araç sahibi bu sistemi kullanabilir duruma gelecek. Ayrıca yeni çıkacak Tesla araçlarında ise kullanılmaya devam edecek. Bunun için Tesla aylardır büyük plak şirketleriyle çalışmalar yapıyor.

Tesla

Tesla ses ve müzik deneyimini arttırmak için yalnız bu şirketle anlaşmaya gitmedi. Önceleri ana müzik akış uygulaması olarak Spotify’ı entegre etmişti. Ardından Tidal’da entegre etti. Son söylentilerde ise Apple Music ile çalışmalara başlandığı haberlerini de duymuştuk. Tüm bunlar göze alındığında Dolby Atmos ile iş birliğine gitmesi olası gözüküyor.

Ayrıca Dolby Atmos’un Mercedes-Maybach S-Class, Mercedes-Benz-S-Class vb. araçlarına da geleceği bilgiler dahilindedir.

Tesla Araçlarına Zoom Uygulaması Mı Geliyor?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here