Porsche 911 GT3 için yeni bir egzoz paketi çıkardı. Bu paket Dundon Motorsport tarafından 2022 model GT3 için özel olarak çıkarıldı.

Porsche 911 GT3 Hakkında Kısa Bilgiler

911 GT3’ün arka tarafında 502 beygir gücünde 4 litrelik 6 silindirli bir motor mevcut. Bu motorun tork değeri ise 469 nm. Bu motor Porsche’un diğer aracı olan 911 Speedster modeli ile aynı.

911 GT3 iki farklı şanzıman seçeneği ile birlikte geliyor. Kullanıcılar yedi vitesli çift debriyajlı otomatik PDK şanzıman ya da altı vitesli manuel şanzıman tercihi yapabiliyor.

Porsche 911 GT3

Altı vitesli manuel şanzımanlı versiyon 0’dan 100 km’ye 3.3 saniyede çıkıyor. Ancak otomatik vitesli versiyon 0’dan 100 km’ye 2.7 saniyede çıkıyor.

GT3’ün belki de en dikkat çekici tarafı, yarış arabası versiyonundan ilham alan ve 911 modeli için ilk olan kontrol kollu ön süspansiyon. Bu süspansiyonun yanı sıra standart olarak adaptif amortisörler ve Michelin Pilot Sport Cup 2 ya da Cup R lastikler araçta yer alıyor.

Elektrik destekli direksiyonun yanı sıra fren kısmında ise karbon-seramik tercihi yer alıyor.

911 GT3 için Satış Sonrası Egzoz Paketi

GT3 için özel olarak geliştirilen yeni egzoz paketinin ismi Street Header Egzoz Güç Paketi olarak geçiyor. Bu egzoz paketi diğer Porsche modellerinde kullanılabilmesine rağmen en iyi sonucu 911 GT3 de gösteriyor.

Porsche 911 GT3

Bu yeni egzoz paketi Porsche’nin standart kelebek sistemini değiştirmiyor. Kelebek sistemi yine aynı kalıyor. Ancak paket ile motor kontrol ünitesine herhangi bir zarar vermeden standart Otto Partikül Filtresi çıkarılıyor.

Egzoz paketi içerisinde isteğe bağlı olarak egzoz susturucu malzemesinin seçimi de yapılabilmekte. Bunlar arasında; paslanmaz çelik, titanyum ya da nikel alaşım bir malzeme olan Inconel yer alıyor. Bu sayede 11 kiloya kadar bir ağırlıktan tasarruf etme olanağı bulunuyor.

Egzoz paketinin içinde bunun yanı sıra Dundon firması tarafından pek çok standart ögeler bulunmakta. Bunlardan birisi Dundon firmasının özel olarak ayarladığı 321 paslanmaz çelik başlıklar. Ayrıca gelişmiş yüksek akışlı katalitik konvertörler ve PVD kaplamasına sahip siyah ya da titanyum egzoz uçları da yer alıyor.

Bu egzoz paketi sadece ses amaçlı bir güncelleme de değil. Dundon Motorsport fabrika çıkışlı GT3 modeli üzerinde dinamometre testi de yaptı. Burada stok GT3’ün tekerleklerde 448 beygir gücü ürettiğini fark etti. Egzoz sistemi takıldıktan sonra bu değer 476 beygir gücüne çıktı.

Egzoz paketi sayesinde GT3 ekstra 28 beygir gücü elde ediyor. Bu egzoz sistemi sayesinde Porsche’nin pistler için hazırlamış olduğu süper arabalara daha fazla güç verme olasılığı yüksek.

Egzoz Paketinin Fiyatı

Hayranları ve sevenleri için tam bir kulak ziyafeti verecek egzoz güç paketinin fiyatı da oldukça yüksek. 911 GT3 de daha iyi iş çıkardığı Street Header Egzoz Güç Paketinin fiyatı 13.490 dolar.

Ancak bu paketin sadece kulak zevki ile ilgili olmadığını da hatırlatalım. Egzoz paketi ayrıca GT3’e ekstra bir beygir gücü de vaat ediyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here