2023 Porsche 911 GT3 RS, adaptif aerodinamik özellikleri ve yüksek hızları sayesinde pistlerin yeni yıldızı olmaya aday.

2023 Porsche 911 GT3 RS Hakkında

Porsche, GT3 RS de Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerini kauçuklarında değişime gitti. Bu değişiklik sayesinde araç yol tutuşu daha da güçlenmiş oldu. Ayrıca adaptif süspansiyon kullanan araç için lastiklerin değişimi yarar sağladı.

Porcshe, bu yeni aracında sürüş modlarında da yeniliğe gitti. Track modunda ki özel ayar çarkı sayesinde ön ve arka amortisörlerin geri tepmesi ve sıkışması engellendi. Bu ayar Porsche’un yeni aracında ki türünün tek örneği olma özelliğine sahip.

Bunun yanı sıra sürücü arka diferansiyel kilitleme oranını ayarlama şansına da sahip. Porsche bu araca Formula 1 araçlarından alışık olduğumuz sürtünme azaltma sistemini de ekledi. DRS adı verilen bu sistem direksiyon simidinin solundaki bir buton aracılığıyla kontrol edilebiliyor.

GT3 RS, 2 koltuklu, 2 kapılı Coupe gövde yapısına sahip olarak gelecek. Arkadan çekişli bu aracın motoru ise aracın arka tarafında yer alıyor.

Motor Performansı

GT3 RS’in motoru Porsche’un diğer aracı GT3’e göre 16 beygir fazladan beygir gücü sağlıyor. Doğal emişli 4 litrelik bu motor, 386 kw gücünde ve araca 518 beygir gücü  sağlıyor. Tork gücü ise 465 nm. GT3 RS yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzımana sahip.

Yarış arabasına özel aerodinamik donanım paketiyle gelen bu model 0’dan 100 km’ye 3.2 saniyede çıkıyor.  Maksimum hızı ise 296 km.

Dış Tasarım

Dış tasarımda GT3 RS’in en önemli yeniliği firmanın Downforce adını verdiği yenilik. Arka tarafında aracın büyük bir spoiler yer alıyor. Bu spoiler de kısmen karbon malzeme kullanılmış. Bunun yanı sıra Spoiler de parlak kaplama büyük bir Porsche yazısı da dikkat çekici diğer bir detay.

Yeni aerodinamik özelliği sayesinde bu spoiler ve ön difüzörün konumu ayarlanabiliyor. Ayrıca ön aksta yer alan yeni aerobarlar tekerlerin yere basma kuvvetinin arttırıyor. Böylece yol tutuşu en üst düzeye çıkıyor.

Hava sürtünmesi azaltmak için hava menfezleri genişetilmiş, arka spoiler’e havalandırma eklenmiş durumda. Ön tarafta yer alan difüzör ise iki parçalı halde.

GT3 RS de ön bagaj bölmesi yer almıyor. Bunun yerine ön tarafta bir adet büyük bir radyatör yer alıyor. Bu yeni radyatör fren soğutmasına da katkı sağlıyor.

Hava giriş paneli sahip geniş turbo gövde RS’e aerodinamik anlamda katkı sağlıyor. Bu yeni gövde yol tutuşuna iyileştiriyor ve daha geniş tekerleklerin kullanılmasına olanak sağlıyor.

Dış tasarımda Porsche, karbon fiber takviyeli plastiğe yer vermiş. Aracın boş ağırlığı ise 1450 kg. Hafif dövme antlar da ise alüminyum ve magnezyum malzemesi tercih edilmiş.

Aracın camlarında hafif ve ses yalıtımlı lamine cam yer alıyor. Bu camlarda ayrıca akustik film kaplama bulunmakta. Bu sayede aracın iç akustiğine katkıda bulunan camlar aracın ağırlığını da düşürüyor.

İç Tasarım

Aracın direksiyon simidine dahil dört adet mod tuşu yer alıyor. Bu modları ise şöylece sıralayabiliriz:

DRIVE modu, Porsche Aktif Süspansiyon modu, Porsche Torque Vectoring Plus ve Çekiş kontrol modu.

İç kısımda kullanıcılar ek bir ücret ödemeden Clubsport paketini temin edebilirler. Bu paket ön koltukların arkasında gövdeye cıvatalı çelik takla kafesi eklenmesine olanak veriyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak siyah ve kırmızı tercihi de yapılabiliyor. Bunun yanı sıra sürücü için güvenli 6 noktalı yarış emniyet kemeri de bulunmakta.

2023 Porsche 911 GT3

Koltuklar karbon dokuma kaplamalı ve dahili göğüs hava yastığına sahip olarak geliyor. Koltukların baş tarafında GT3 RS yazısı bulunmakta. Elektrikli adaptif spor koltuklar isteğe bağlı olarak yer almakta.

İç kısımda 10.9 inç boyutunda dokunmatik ekran yer alıyor. Bunun yanı sıra gösterge panelinde analog bir takometre bulunuyor.

Standart olarak ses sistemi ise 8 hoparlörlü ve 150 watt gücünde. Ancak 12 hoparlörlü 100 watt subwoofer ve 570 watt gücünde Bose sistemi isteğe bağlı seçilebiliyor.

Porsche bilgi-eğlence sisteminde Porsche Connect isimli yazılımını kullanıyor. Kablosuz Apple CarPlay ve Wi-fi özellikleri iç kısımda yer alan diğer detaylardan birkaçı.

Fiyatı

2023 Model Porsche 911 GT3 RS’in taban fiyatı 225.250 dolardan başlıyor. Tabii ki bu fiyatın standart fiyat olduğunu ve araca herhangi bir ekleme yapılmadığını belirtelim.

2. El Porsche Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here