Uzun bir süredir Avrupa’nın en değerli otomobil markası unvanını taşıyan Volkswagen tahttaki yerini kaybetti. Peki sizce yerini kim aldı dersiniz? Elbette ki Alman otomobil devi Porsche!

85 Milyar Euro Hisse Fiyatı!

Spor bir otomobil markası olan Porsche günümüzde de birçok modeli ile kendine hayran bırakıyor. Markanın piyasa değeri değişti. Halka yapılan açıklamada Porsche’nin hisse fiyatı 93 euro yükseldi. Böylece 85 milyar euro değerine ulaşmış oldu.

Avrupa'nın En Değerli Otomobil Markası

Yukarıda bahsettiğimiz durum, geçtiğimiz aylarda Porsche’nin halka arz başvurusu yapması ile gerçekleşti. Bu başvurudan sonra geçen ay talep toplama başvuruları gerçekleştirildi. Bu senenin başında Avrupa’nın en değerli otomobil markası olan Volkswagen, Porsche’nin %25’lik hissesini halka arz etti. Böylece Volkswagen tahtını Porsche’ye kaptırmış oldu.

Porsche’nin hisse fiyatları, halka arz işlemine katılan yatırım bankalarının 3,8 milyon hisse senedi almasıyla yükselişe geçti. Volkswagen ise 77,7 milyar euro ile Avrupa’nın en değerli ikinci otomobil üreticisi oldu.

Dünya’nın en değerli otomobil markalarında ilk 5 markayı sizler için aşağıda listeledik.

Avrupa’nın En Değerli Otomobil Markası Listesi

Porsche

Marka Toplam Piyasa Değeri Hisse Fiyatı
Porsche 80.99 milyar dolar 88,91 dolar
Volkswagen 76.91 milyar dolar 129,73 dolar
Mercedez-Benz 56.44 milyar dolar 52,76 dolar
BMW 46.43 milyar dolar 70,53 dolar
Stellantis 39.45 milyar dolar 12.28 dolar

 

Konuyla alakalı olarak Volkswagen’in şirket sözcüsü, “Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen enflasyon verileri, Avrupa’da enerji arzına ilişkin son zamanlardaki endişeler ve Ukrayna’daki savaşın tırmanması, küçük çaplı istikrar önlemlerini gerekli kılan dalgalanmalara yol açtı” şeklinde açıklama yaptı.

2.El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here