BMW M 50. yaş günü İntercity İstanbul Park da kutlandı. M modellinin yaş gününe özel pek çok firma da bu günde firmanın yanında yerini aldı.

BMW M’in 50. Yaş Gününe Özel Gösterimler

İntercity İstanbul Park da BMW M yaş gününün düzenleyenler BMW Türkiye ve Borusan Otomotiv firmaları oldu. Bu güne özel BMW M4 Competition M xDrive Coupe tanıtımı gerçekleşti. Bunun yanı sıra pistte BMW’nin ilk elektrikli M modeli BMW i4 M50 de kendini gösterdi.

Değişik pist koşullarında BMW M8 Competition M xDrive Coupe ve BMW M3 Competition M XDrive Sedanın testleri gerçekleşti.

Bunun yanı sıra BMW’nin özel etkinliğinde tanıtımı gerçekleşen araçlar şunlar oldu:

Bunlardan belki de en dikkat çekeni etkinlik boyunca BMW’nin yeni M serisi araçları oldu. M serisi araçlardan da ilk elektrikli BMW i4 M50 çok ilgi çekti. Bunun yanı sıra diğer M serisi araçlarından BMW İX M60 da bu gösteride kendine yer buldu.

2022 yılının yaz aylarında İtalya’da ki bir etkinlikte tanıtımı gerçekleşen özel ve sınırlı üretim modeli BMW M4 CSL de gösteri sırasında ilk kez katılımcılarla buluştu.

Tüm bunların yanı sıra Jeff Koons imzasını taşıyan BMW M850i xDrive Gran Coupe de bu etkinlikteydi.

Etkinlikte Yer Alan Araçlar Hakkında Kısa Bilgiler

BMW M235i xDrive Gran Coupe

Bu model M TwinPower Turbo 4 silindirli benzinli motora sahip. Bu motor araca 306 beygir gücü ve 450 nm tork sağlıyor. Bu motor sayesinde araç 0’dan 100 km’ye 4.9 saniyede çıkıyor.

Ayrıca bu modelde M egzoz sistemi yer alıyor. Bu egzoz sistemi açılıp kapanabilme özelliğine sahip. Bunun yanı sıra BMW’nin dört tekerden çekiş sistemine sahip.

BMW M240i xDrive Coupe

Bu modelde dört tekerden çekiş sistemi ile birlikte geliyor. 19 inç jantları ve adaptif süspansiyon sistemi standart olarak geliyor.

Motor kısmında ise bizleri 3 litrelik turbo beslemeli 6 silindirli motor karşılıyor. Bu motor araca 374 beygir gücü ve 500 nm tork sağlıyor. 0’dan 100 km’ye bu araç bu motoru sayesinde 4.3 saniyede çıkıyor.

BMW i4 M50

BMW’nin M serisinin ilk tam elektrikli modeli M50 iki adet elektrik motoruna sahip. Bu motor araca 544 beygir gücü ve 795 nm tork sağlıyor. Ayrıca bu motor sayesinde araç 0’dan 100 km’ye bu 3.9 saniye gibi bir sürede çıkıyor.

Bunun yanı sıra araç tam şarj ile 510 km menzil vaat ediyor.

BMW iX M60

Bu modelde M50 gibi iki adet elektrik motoru ile birlikte geliyor. Bu elektrik motorları M50’ye oranla daha güçlü. Bu yüzden bu motor araca 619 beygir güccü ve 1015 nm tork sağlıyor.

BMW M 50. Yaş Günü

5. nesil eDrive yazılımına sahip model de farklı modlar da bulunmakta. Bu modlardan Sport Modunda yer alan Launch Kontrol etkin hale geldiğinde motorun tork değeri 1100 nm olabiliyor. Bu motor 0’dan 100 km’ye ise 3.8 saniye gibi bir sürede ulaşıyor.

Jeff Koons İmzalı BMW M850i Gran Coupe

Bu model ilk defa Contemporary İstanbul sanat sergisinde ortaya çıkmıştı. Jeff Koons bu aracı Rüya Otomobil olarak tanımlıyor. Sınırlı üretim olan bu modelden sadece 99 adet bulunuyor.

11 farklı renk seçeneği ile gelen bu model 4.4 Turbo beslemeli M TwinPower V8 silindirli motora sahip. Bu motor araca 530 beygir güç ve 750 nm tork sağlıyor. Bunun yanı sıra 8 ileri Steptronic şanzımana sahip model dört tekerden çekiş sistemine sahip. Bu model 0’dan 100 km’ye 3.9 saniyede ulaşıyor.

BMW M4 CSL

Bu modelde de 3 litre M TwinPower Turbo beslemeli 6 silindirli motor yer alıyor. Aynı şekilde 8 ileri M Steptronic şanzıman yer alıyor. Bu motor araca 550 beygir güç sağlıyor. 0’dan 100 km’ye ise 3.7 saniyede çıkıyor.

BMW M3 Competition M xDrive Sedan

3 litrelik 6 silindirli bu motor araca 510 beygir gücü ve 650 nm tork sağlıyor. M xDrive çekiş sistemi ve 8 ileri M Steptronic şanzımanda araçta yer alıyor.

Bu motor sayesinde araç 0’dan 100 km’ye 3.5 saniyede çıkıyor.

BMW M4 Competition M xDrive Coupe

6 silindirli M TwinPower Turbo motoru sayesinde bu araç 510 beygir gücünde. Tork değer ise 650 nm. ayrıca bu motor sayesinde araç 0’dan 100 km’ye 3.5 saniyede çıkmakta.

BMW M8 Competition M xDrive Coupe

4.4 litrelik 8 silindirli M TwinPower Turbo motor bu araca 625 beygir gücü ve 750 nm tork sağlıyor. Ayrıca bu motor sayesinde araç 0’dan 100 km’ye 3.2 saniyede ulaşıyor.

Bu modelin ayrıca dört kapılı Gran Coupe versiyonu da mevcut.

BMW M Araç Sahiplerine Özel M Club

BMW 50. yaş kutlamaları M otomobil sahiplerine özel M Club üyeliğini de duyurdu. M Club’a üye olan kişiler Türkiye’ye BMW M modellerini ilk elden görme şansına erişebilecek. Bunun BMW Lifestyle Mağazasından indirim kazanma imkanından yararlanabilecekler. Bunun yanı sıra ücretsiz vale hizmeti üyelere özel ayrıcalıklar arasında yer alıyor.

Tüm bunların yanı sıra M Club’a üye olan kişiler özel müşteri hattı ulaşabilecekler. Türkiye’de gerçekleşecek sürüş günü etkinliklerine özel katılım daveti alacaklar. Yurt dışında gerçekleşecek etkinliklere de katılım önceliği kazanacaklar.

BMW M Club sayesinde ayrıca üyeler pek çok ayrıcalıklı ve özel etkinlikler de öncelik gibi pek çok daha imkana erişmiş olacaklar.

Sıfır KM BMW Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here