Toyota, 2023 model Corolla’da kullanılmak üzere 5. nesil hibrit sistemlerini Avrupa’da üretme kararı aldı. Buna göre bu sistemler, Toyota’nın Polonya ve İngiltere fabrikalarında üretilecek. Üretimin ardından ise sistemler, Türkiye ve İngiltere’de banttan çıkan Corolla modellerine monte edilecek. Bu üretim içinse şirket ciddi bir yatırım yapacak. Buna göre Polonya tesisi için 77 milyon Euro, İngiltere tesisi içinse 541 bin Euro yatırım yapılacak. Bu yatırımlarla yapılan yedi adet üretim hattının güncellenmesi ile çalışmalar başlayacak. Ayrıca şirket, Polonya fabrikasında MG1 ve MG2 elektrik motorları ve hibrit şanzımanları üretecek. İngiltere’de ise 5. nesil hibrit sistemlerini tamamlamak üzere Polonya’dan gelen ürünler, 1.8 litrelik benzinli motorla kombine edilecek. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Toyota 5. Nesil Hibrit Sistemleri Çok Daha Güçlü ve Çok Daha Hafif

Toyota, 5. nesil hibrit sistemlerinin üretimi için Avrupa’yı seçti. Buna göre Polonya ve İngiltere fabrikalarında bu sistemlerin üretimi gerçekleştirilecek. Üretilecek 5. nesil sistemler özellikle sahip oldukları elektrik motorları ile öne çıkıyor. Çünkü bu elektrik motorları çok daha hafif, çok daha güçlü ve çok daha kompakt. Bu sayede yeni nesil hibrit sistemi de daha düşük tüketim, iyi CO2 emisyonları ve çok daha yüksek performansa sahip olacak. Bu özellikler ise özellikle günlük sürüşlerde çok daha belirgin hale gelecek. Bunun sebebi ise günlük sürüşlerde elektrikli sürüş miktarının normale göre daha yüksek seviyelerde gerçekleşmesi.

Toyota 5. nesil hibrit sistemleri

Toyota 5. nesil hibrit sistemleri, bir önceki nesle göre de kendisini geliştirmiş durumda. Yeni nesil sistem, sahip olduğu 140 PS güç ve 1.8 litre hibrit motor ile 0-100 arası hızlanmasını 9.2 saniyede gerçekleştirebilecek. Bu süre ise bir önceki nesle göre 1.7 saniye daha kısa. Yani şirket kendisini 1.7 saniye daha fazla hızlandırmış durumda. Kısaca Toyota hibrit sistemleri her geçen yıl daha da geliştiriliyor ve performansı artıyor diyebiliriz. Bu gelişimin karşılığı ise sürücüler tarafından verilmekte. Toyota hibrit teknolojisi, özellikle Avrupa’da sürücüler tarafından sıklıkla tercih edilmekte. Bunu son 4 yılda Toyota’nın Avrupa satışlarında hibrit araç satışlarının oranına bakarak daha net görebiliriz. 4 yıl önce şirketin hibrit modellerinin tüm satışa oranı %30 iken şu anda bu oran %66 seviyesini çıktı. Bunun oldukça önemli bir gelişme olduğunu söylememiz mümkün. Peki sizlerin Toyota’nın hibrit sistemleri veya modelleri hakkındaki görüşleriniz neler?

Satılık Tüm Toyota Hibrit Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here