Toyota bZ Rozetli EV’leri Yeni Bir Araç Türü Yapacak. Toyota’nın ürettiği elektrikli araçlar modern tasarım ve fütüristik iç mekanlar içeriyor olacak.

Firma markanın iç ve dış tasarım ahlakına uygun modeller üretecek. Asıl amaç ise kendi ürün gamında bulunan diğer modellerden çok farklı olmasını sağlamak

2025 Yılına Kadar 15 Elektrikli Otomobil Geliyor

Toyota bZ Rozetli EV’leri ‘nin benzersiz olması için bir çalışma var. Ünlü japon firması 2025 yılına kadar 15 araç üretecek. 7 tanesi yeni isimli bZ rozetli olacak. Toplamda 15 elektrikli aracın piyasada olacağını hedefliyor. Toyota rekabeti seven bir şirket. Yeni rakipleri Mercedes EQ ve Hyundai Ioniq ve Volkswagen EV modelleri olarak dikkat çekiyor.

Firma yetkileleri ‘Alt marka’ diyebilecekleri bir şey yaratmaya karar verdiler. Buna ek olarak  Bz’nin yeni bir araç türü olarak tanınması gerektiğinden bahsettiler. Ayrıca Bz modelinin yeni özelliklere ve oldukça tutarlı bir tasarım dili olacak. Tabi en nihayetinde tutarlı bir tüketici deneyimi ile farklılığa sahip olacağını umduklarını” söyledi.

Toyota Avrupa pazarlama ve ürün geliştirme patronu Andrea Carlucci açıklama yaptı. “Temel olarak, bu araç cinsi diğer araçlarla ilişkilendirilemeyen bir aile aracı olacak.” dedi

Yeni Araçlar Artık e-TNGA Mimarisi Çatısı Altında Birleşti

Yeni model Toyotanın RAV4 SUV versiyonu ile boyut anlamında benzer bir durumda. Yine de bZ’nin üretim amacı eski modellerin yerini alan yeni elektrikli modeller olması amacı bu benzerliği destekliyor. Üretilen her aracın dayanak noktası ve ortak bir çatı altında geliştirildiği platform e-TNGA mimarisi olacak. Yeni elektrikli araç mimarisi olan eTNGA’nın geliştirilmesinde Toyota ve Subaru bizzat rol oynadı.

bZ markasını destekleyen ve tüm modellerde ortak olacak dört temel unsur var. Bunlar; yenilenebilir enerji kullanımı, gelişmiş bağlantı, ferahlık ve olumlu toplumsal etki. Carlucci’ye göre ayrıca “oldukça tutarlı bir tasarım diline” ve “tüketici deneyimine” sahip olacak.

Yeni nesil otomobiller insanla makine arasında kuvvetli bir bağ kurmayı başarsa da henüz net bir sonuca varamadı. Toyota’nın amacı üretilen yeni rozetli Bz modeller ile insan ile makine arasında etkileşim gücü yüksek bir bağlantı kurmak. Bu bağlantıyı direksiyonun üzerinde konumlanan dijital ekran ile olacak. Bunun yanında kelebek görünümüne sahip kablo ile yönlendirmiş cihaz, insan ile makine arasında yakın bir bağlantılı sürüş pozisyonu geliştirdi.

Araç yeni bir platform üzerine oluştu. Bu yüzden için iç mekan ICE veya hibrit araçlara nazaran daha farklı bir şekilde yönetilebilir. Yani araçtaki diğer yolcular da aynı deneyimi yaşayacak. İnsan ile makine arasında kurulan iletişimi şoför ile eşit derece de paylaşacak.

Carlucci, yüzeyin altında Toyota bZ Rozetli EV’leri ‘nin menzil açısından “vaat edilenlere” değindi. Rakiplerinden işaret alacağını söylüyor. Marka, EV’leri için bir dizi olası kullanım modeli ve çalışma ortamı düşünmüş ve soğuk iklimlerde bile “güvenilir, kalıcı performans” sunduğunu iddia ediyor.

“Temel olarak şunu söylemek istiyoruz: ‘X kilometre vaat ediyorsanız, bu, kağıt üzerinde gerçekte elde etmenin zor olduğu bir şeyi vaat etmekle ilgili değil. Bu, bizim için oldukça kritik ve bu, bZ alt markasındaki bu yeni araç türünün imzası olacak.” dedi.

İkinci El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here