Toyota fiyat artışı yapmayı planlıyor. Artan girdi maliyetleri ve bölgesel üç aylık işletme zararlarının ardından firma fiyat artışı yapmayı planlıyor. Toyota bireysel modellerinde müşteri beklentileriyle sınırlı bir oranda fiyatlarını arttırmayı düşünüyor.

Toyota’nın Fiyat Artışı Yapma Nedeni

Firmanın fiyat artışı yapmasının nedeni Eylül ayında sona eren satışlarının ardından bölgesel faaliyet kayıpları yaşaması.

Fiyat artışlarının firmanın bölgesel bazda üç aylık kayıp yaşadığı Avrupa pazarında da olması beklenmekte.

Üç aylık bölgesel kayıplar ve hızla artan girdi maliyetlerini firma tüketiciye yansıtmayı planlıyor. Toyota yöneticilerinin fiyat artışlarının tam olarak ne kadar önemli olacağına karar vermeleri gerek. Toyota iletişim Başkanı Jun Nagata 1 Kasım’daki üç aylık kazanç duyurusunda şunları söyledi:

“Uygun fiyatlandırma seviyesini bulmaya çalışırken gerçekten kafa patlatıyoruz. Biz de elimizden geldiği kadar bu yüksek fiyatları araçlara yansıtmaya başladık.”

Toyota’nın Fiyat Artışı için Çözümü

Normalde yeni araç liste fiyatlarının her yıl belirli oranlarda artması normal bir durum. Ancak Toyota yapmayı planladığı fiyat artışı çözümü, fiyat artışlarının sıklığını arttırmak.

Son zamanlarda Toyota dahil pek çok araç üreticisi araç fiyatlarını arttırmak için başka yollar buluyor. Bu yollardan bir tanesi araç üreticilerinin giriş seviye modellerinin satışını durdurması ve etkili bir şekilde araç fiyatlarını yükseltmek.

Toyota geçtiğimiz ay bu yöntem sayesinde giriş seviye modeli olan L Sedan Corolla serisinin satışını durdurdu. Bu sayede de giriş seviye araç modellerinde 1125 dolar daha yüksek başlangıç fiyatı elde etmiş oldu.Toyota Hatchback Corolla’nın SE versiyonunun fiyatını 1800 dolar, XSE versiyonunun fiyatını 2315 dolar arttırdı. Ancak ilginç bir şekilde Corolla Hybrid’in başlangıç fiyatını 1250 dolar düşürdü.

Toyota bu yöntemle en düşük kâr marjına sahip aracından da vazgeçmiş oldu. Ayrıca alıcılar için kademeli bir şekilde fiyat artışı demek. Rapora göre tüketicilerin fiyatlandırma beklentileri, Toyota yöneticilerinin fiyat artışlarını değerlendirmek için kullandığı kriterlerden biri.

Yaklaşan fiyat artışlarına dair uyarı 1 Kasım da yapılan üç aylık kazanç duyurusu sırasında geldi. Rapora göre firmanın bölgesel işletme zararlarını dengelemek için ayarlamalar yapması gerekiyor.

Sıfır Km Toyota Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here