Ford Motor Company Hakkındaki Az Bilinen Gerçekler

0
2443
Ford Motor Company hakkındaki gerçekler

Dünyadaki en eski otomobil işletmelerinden biri Ford Motor Company olmakta. 1900’lerin başında kurulan şirket, otomotiv endüstrisinde etkilidir. Ford’un ürettiği birçok modeller iz bırakmayı başarmakta. Amerikalı şirket, muhtemelen dünyadaki herkes tarafından iyi bilinmektedir. Yaklaşık 120 yıllık geçmişiyle deneyimlerine deneyim katmaya devam ediyor. Ancak Ford’un pek çok kişi tarafından bilinmeyen bazı ilginç gerçekleri var. İşte Ford Motor Company hakkındaki gerçekler…

Henry Ford ve Edison Illumination Company Deneyimi

Ford ve Edison

Henry Ford, kendi şirketini kurmadan önce Edison Illumination Company ‘de Thomas Edison için çalışmıştır. Orada şirketin baş mühendisi olarak görev almaktaydı. Ford, Edison’u akıl hocası ve ilham kaynağı olarak gördüğünü sık sık söylemiştir.

Daha sonra Henry Ford, benzinle çalışan araçlara ilgi duymaya başladı. Atsız bir araba yaratma hayali üzerinde çalışmaya başladı. Araba üretimi hayalinin peşinden gitmeden önce Edison için çalıştı.

Ford Dört Tekerlekli Bisiklet

Ford Bisikleti

Dört tekerlekli bisiklet, Henry Ford’un ürettiği ilk araçtır. 1896’da satışa sunulmuştur. O zaman bu araca dört tekerlekli bisiklet adı verildi. Ayrıca bu aracın gazla çalışan 4 beygir gücünde bir motor ve bir vites kutusu vardı. Henry, dört tekerlekli bisikleti Edison Illumination Company’de çalışırken inşa etti. İddialara göre American Machinist’in Kasım 1895 sayısında gazla çalışan araçlarla ilgili bir makaleyi okuduktan sonra bu aracı inşa etmiştir.

Brezilya Fordlandia Projesi

Ford Motor Company hakkındaki gerçekler Brezilya Fordlandia

Ford Motor Company ile ilgili bir başka ilginç ve az bilinen gerçek var. Bu gerçek Fordlandia’dır. Amerikalı aile, 1928’de Brezilya Amazon yağmur ormanlarında küçük bir köy kurmaya çalıştı. Fikir, birden fazla amaca hizmet edecek büyük projeydi. Henry, fabrikaları için taze kauçuk tedarik ederken yerel halk için büyük iş fırsatları yaratmak istedi. Daha sonra proje başarısız oldu ve arazi 1934’te terk edildi.

GT40 ve Le Mans Hikayesi

GT-40 ve Le Mans

Le Mans, dünyanın en eski araba yarışı sporudur. Fransa’da düzenlenir. İlk yarış 1923’te yapıldı. Ayrıca bu yarış o kadar önemliydi ki dünyanın en iyi spor arabalarının belirleyicisi oldu. 1966’da Ford Motor Company, Ford GT40 ile yarışa girdi ve Ferrari’nin altı yıllık galibiyet serisini kırdı. Daha sonra da arka arkaya 4 yıl boyunca kazandı.

Ford Savaş Uçakları

Birinci Dünya Savaşı sırasında, Ford Motor Company savaş uçakları üretti. Ford, her zaman icat etmeye ve erişimini genişletmeye çalışan bir insandı. Henry Ford hayatı boyunca 161 farklı patente sahip oldu.

1930’larda Biyoyakıt Kullanımı

Modern dünyada insanlar seçimlerinin gezegeni etkilediğinin hızla fark ediyorlar. 1930’larda bazı Ford fabrikaları yakıt olarak insan ve hayvan atıklarını kullandı. Daha kimse biyoyakıtın ne olduğunu bilmezken Henry Ford, Biyoyakıt kullanıyordu.

Henry Ford Müzesi’nde Edison’un Son Nefesinin Bulunduğu Tüp Bulunmakta

Henry Ford Müzesi, otomotiv tarihi için çok önemli. İddialara göre bu müzede çok farklı bir obje bulunmakta. Henry Ford, Edison’un ölmeden önce verdiği son nefesi, bir tüp halinde bu müzede saklamakta.

Ford F-150 Efsanesi

F-150

Ford Motor Company hakkındaki gerçekler ve bilgileri anlatırken Ford F-150’den bahsetmeliyiz. Bu araç, Amerikalı otomobil üreticisini tanımlayan en efsanevi araçlardan biridir. 1982 yılından beri Amerika’nın en çok satan aracı olan F-150 bir efsanedir.

İkinci El Ford İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here