Apple CarKey ile Telefonunuz Anahtara Dönüşüyor

0
939
carplay

Apple nihayet iPhone kullanıcıları için iOS 14 güncellemesini yayınladı ve telefonlarda  yapılan çeşitli değişikliklerin altını çizdi. Telefonunuzun araç ile entegrasyonu kısmında da oldukça önemli geliştirmeler var ve Apple CarKey bunlardan en öne çıkanı.

Her şeyden önce Apple, iPhone’unuzu dijital bir otomobil anahtarı olarak geliştirme sözünü yerine getiriyor. Bu yeni teknolojiyi bir çoğumuz BMW’den hatırlıyoruz. Anahtarsız giriş teknolojisine imza atan ve bir kaç senedir kullanan BMW sayesinde diğer firmalar da bu teknolojiye adapte olmaya başladı.

Apple CarKey nedir?

apple carkey

Apple CarKey ile sadece bir kaç dokunuşla arabanızın kilidini açabilir, kilitleyebilir ve hatta motoru çalıştırabilirsiniz. Bu anahtarsız özellik NFC teknolojisini kullanır ve tıpkı Appple Pay’i kullandığınız gibi etkinleştirilebir. Yani sadece kilit düğmenize iki kere dokunarak bu saydığımız özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Apple CarPlay güncellemesi ile ilgili bilmeniz gerekenler:

İyileştirmelerle dolu listemizde bir diğer özellik ise Apple CarPlay ekranına farklı duvar kağıdı ekleyebiliyor olmamızdır. Güncellemeyle birlikte Apple’ın bizlere sunduğu seçeneklerden yeni bir renk veya temalar arasından tercih yapılabiliyor. Henüz kendi istediğimiz fotoğrafları kullanamıyoruz fakat bir sonraki güncelleme ile bu özelliğin de geleceğini tahmin ediyoruz.

carplay

Bunun yanında kullanıcılar iMessage üzerinden beş kişiye kadar aile üyelerine veya arkadaşına araç için erişim hakkı verebilir ve paylaşabilir. Bu özellik ile aile içindeki anahtar problemi de ortadan kalkacak.

iOS 14 ile birlikte üçüncü parti uygulamalara daha fazla destek sunuluyor. Yani artık CarPlay ile elektrikli aracınızın şarjı, park uygulamarı veya yemek sipariş edebileceğiniz uygulamalar da kullanılabilir.

Bahsedebileceğimiz son özellik olarak Apple CarPlay ile iMessage aracılığıyla sesli mesajlar gönderebilir veya alabilirsiniz. Araç kullanırken telefonunuza bakmadan bu kadar işi halledebiliyor olmak ise bizce oldukça güvenli bir çözüm.

İkinci el otomobiller 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here