Airo ve Kusursuz Tasarımı Bildiğiniz Tüm Tasarımları Unutturacak!

0
1260
airo-hava-temizleyen-otonom-araba

Evet başlığımızda da belirttiğimiz gibi bildiğiniz tüm arabaları unutun. Tasarım harikası, son teknoloji bir araç geliyor. Diğer araçların kirliliğini temizleyen elektrikli otonom otomobil. Hem de bunu seyir halinde iken yapıyor. İngiliz tasarımcı Thomas Heatherwick tarafından tasarlanan Airo isimli otomobilin 2023’te Çin’de üretime geçmesi bekleniyor. Fakat eleştirmenler bu otomobilin konsept bir otomobilden fazlası olabileceğine henüz ikna olmadı. İşte Dünyadaki ilginç arabalar listesinde ilk sıraya adını yazdıran o araç.

 airo

Daha önce otonom ve elektrikli araçların çevresel misyona sahip olduğunu görmüştük. Fakat Heatherwick Studio ve IM Motors ortak çalışması sonucu ortaya çıkan AIRO bu hedef misyonu çok daha ileri taşıyor.

Nisan ayında Şanghay otomobil fuarında ilk kez gösterilecek otomobilin büyük bir cam tavanı bulunuyor. Aynı zaman da iç mekanı, yatak haline getirilebilen ayarlanabilir sandalyeler ile donatıldı. Üstelik toplantılar için tasarlanmış merkezi bir masa ile bir oda gibi de görünecek. Aracın direksiyon simidi ise ön panelde gizlenmiş şekilde tasarlandı. Otomobilin ön ızgarasına yılda bir teniz topu değerinde partikül madde toplayacak bir hava filtresi de takılacak.

airo

Londra merkezli Heatherwick Studio, gezegeni herkes için daha yaşanabilir kılmak amacını benimsemiş projelere öncelik veriyor. Elektrikli araçlar, çevre kirliliğini önlemesi ile biliniyordu. Fakat Airo bunlara ek olarak, fosil yakıtlı diğer araçların çevreye yaydığı gazları son teknoloji HEPA filtreleme sistemi sayesinde vakumlayarak çevre konusundaki hassasiyeti daha da ileriye götürecek. Bu sayede Airo’yu kullanırken havayı temizlemek mümkün olacak.

Airo ile Günün keyfini otomobilinizin içinde çıkarın!

Aracın tasarımı kendini yeterince ifade ediyor olsa da çevre dostu olduğunu da belirtmek isteriz. Hem sürücü hem de otonom kontrollü moda sahip aracın esnek bir iç mekan tasarımı bulunuyor. Ferah iç yapısı ve kıvrımlı dış hatları ile geleneksel otomobillerden farklı bir görünüm çiziyor. Otonom sürüş sistemi sayesinde daha az kullanılan ön konsol ve koltuklar yerine özelleştirilebilir iç mekan tasarımı sayesinde aracın içi günün her anını yaşanabilir kılıyor.

airo

Otomobil, modüler koltukları ve masası sayesinde çeşitli işlevsel alanlara dönüşebiliyor. Film izlemek, yemek yemek, arkadaşlar ile vakit geçirmek, oyun oynamak ve hatta iki kişinin uyuyabileceği kapasitede bir yatak odası alanı oluşturmak mümkün.

airo

Belirttiğimiz gibi Airo, Heatherwick Studio tarafından tasarlanan ilk otomobil olma özelliği taşıyor. Standartlara meydan okuyan özellikleri ve sıra dışı tasarımı ile geleceğin kent çözümlerine ilham veren bir seçenek olarak da düşünebiliriz.

IM-Motors-AIRO

Heatherwick Studio’nun kurucusu Thomas Heatherwick, otomobillerin ömürlerinin sadece yüzde 10’unda kullanıldığını belirtti. Geri kalan yüzde 90’lık zaman diliminde sadece bir köşede işlevsiz şekilde kaldığına da dikkat çekti. Bu sebeple Airo, daha yaşanabilir bir otomobil amacı ile tasarlandı. Sürücülerin seyahat etmese bile vakit geçirebilecekleri bir alan olarak da işlev görmesi hedefleniyor.

Şarj istasyonu da beraberinde tasarlandı

airo şarj

Heatherwick Studio, Airo elektrikli aracının yanı sıra şehirlerin altyapısını bir parçası olacak bir de şarj istasyonu tasarladı. Kolay bağlantı içeren istasyon, ergonomik yapısı sayesinde elektrikli araçlara hızlı bir şekilde bağlanıp sökülebiliyor. Endüstriyel malzemelerden oluşan şarj istasyonları 2023’te üretime geçmesi planlanan Airo ile birlikte şehirlerin dokusunun bir parçası olacak.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here