Elektrikli Renault R5 Turbo 3E konsept çalışması paylaşıldı. Yeni konsept; Renault 3E, klasik R5 Turbo ve Turbo 2’nin devamı niteliğinde. Modelin isminde bulunan 3 ifadesi de buradan gelmekte. Diğer yandan ise model kesinlikle konseptten öteye gitmeyecek. Resmen yarış oyunlarından fırlamış hissi veren model, büyük kanadı ve geniş lastikleriyle göze çarpıyor. Ayrıca model totalde 375 hp güç sunuyor. Oyunlardan fırlamış gibi duran bu modelin tüm detaylarını siz değerli okuyucularımız için derledik.

Elektrikli Renault R5 Turbo 3E, 520 Kiloluk Bir Bataryaya Sahip

Renault tarafından daha öncelerden ipuçları verilen elektrikli Renault R5 Turbo 3E konsepti, bugün resmi olarak tanıtıldı. Şirket, bu konsepti Renault 5 modelinin 50. yılı kapsamında tasarladı. Sanki bir Need for Speed oyunundan fırlamış gibi duran model arkadan itişli. Ayrıca modelin arka aksı üzerinde iki adet elektrikli motor bulunuyor. Bu motorların gücünü karşılaması için model, 42 kWsa’lik bir batarya paketine sahip. Fakat sahip olunan bu batarya tam 520 kg ağırlığında. Açıklanan bilgiler arasında ise maalesef otomobilin menzil bilgisi mevcut değil. Fakat otomobil, 380V/32A şarj cihazı ile 2 saatte şarj olabiliyor. Elektrikli Renault R5 Turbo 3E konsept modeli toplamda 375 hp güce ve 700 Nm torka sahip. Her ne kadar otomobilin bataryası 520 kg olsa da geriye kalan kısımlar sadece 890 kg olduğu için otomobilin hızlanmasında bir sorun bulunmuyor. Sonuç olarak ise konsept model, 0-100 km/h arası hızlanmasını sadece 3,5 saniyede gerçekleştirebiliyor. Ayrıca aracın maksimum hızı da saatte 200 km.

İç Kabin Sizleri Her An Bir Draft Yarışına Götürebilir

Elektrikli Renault R5 Turbo 3E konsept modelinin birazda görsel kısımlarına ve iç kabinine göz atalım. Yeni konsept modelin yüksekliği 202, uzunluğu ise 406 cm. Modelin aks genişliği ise 254 cm. Modelin ölçüleri genel olarak (yükseklik aynı kalmış), R5 Turbo modeline göre artmış vaziyette. Diğer yandan ise konsept modelin dış kısmında göze çarpan bir çok aerodinamik öge mevcut. Bunları, büyük bir ön lip, sarı hava girişleri, marşpiyel ekleri ve devasa arka kanat olarak sıralayabiliriz.

Aracın iç kabinine geçtiğimizde ise bizleri retro esintiler karşılıyor. Bunların başında ise direksiyon simidi ve konsol mevcut. Diğer yandan dijital gösterge ekranı da kare parçalardan oluşmakta. Bunun haricinde ise karbon fiber yarış koltukları ve drift stili el freni göze çarpmakta. Başlıkta bu konsept modelin sizi her an bir drift yarışına götürebileceğini söylerken şaka yapmıyorduk. Çünkü modelde özel bir drift modu mevcut. Ayrıca drift deneyiminizi daha rahat kayda alabilmeniz adına içeride ve dışarıda toplam 10 adet kamera bağlantı noktası da bulunuyor. Son olarak ise bu modelin sadece bir konsept çalışması olarak kalacağını hatırlatmakta fayda var. Fakat kim bilir belki de ilerleyen zamanda Alpine bu olaya bir el atar.

Satılık Tüm Renault Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here