Yeni Renault 4, Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Renault 4 1960’lı yılların klasik modeline benzeyecek.

Renault 4 Hakkında

Yeni Renault 4, 1961 yılında piyasada olan klasik tasarımı üzerinden geliştirilecek.

Klasik Renault 4 1961 747 cc hacminde bir motorla geldi. 1961 yılından 1994 yılına kadar 33 sene satıştaydı. Dünya çapında 8 milyon adetten fazla satan klasik bu model ayrıca ilk katlanır arka koltuklara sahipti.

Firma tamamen yenilediği klasik Renault 4’ü gelecek ay Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

Daha önce firma Renault 5 modelini duyurmuştu. Bu aracı ile firma 2025 yılına kadar 7 adet elması rozetli ve 3 tanesi Alpine modeli olmak üzere toplamda 10 adet elektrikli aracı satışa sunmayı planlıyor.

Motor Performansı ve Konsept Tasarımı

Renault 4, daha önce duyurusu yapılmış Renault 5 ile birlikte CMF-BEV platformu kullanacak. CMF-BEV platformu küçük elektrikli otomobiller için geliştirilmiş ve içerisinde ortak özellikler barındırıyor.

Bunun yanı sıra motor kısmında araç, 400 km menzil vaat ediyor. Bu motor ön tekerlere 132 beygir gücü sağlıyor. Bunun dışında firma diğer teknik detaylar ile ilgili bilgi paylaşmadı.

Şimdi ki çıkacak model tamamen farklı tasarım detaylarına sahip olacak. Bu model diğer modele göre çok daha yüksek olacak. Ayrıca yüksek süspansiyonlar, büyük tekerler diğer farklılaşan detayları.

Renault 4 Fiyatı

Renault’un hedefi uygun fiyatlı herkese hitap edecek elektrikli otomobiller üretmek. Firma bu doğrultuda yeni çıkacak Renault 4’ü 20.000 Euro’dan daha ucuza çıkaracağını belirtti. Ancak kesin fiyat bilgisi paylaşmadı.

Paris Otomobil Fuarı 17 Ekim 2022 tarihinde başlayacak. Firma aracını ilk kez resmi olarak burada gösterecek. Bunun yanı sıra firma 5 modelini de burada gösterecek.

Bu iki araca ilave olarak Paris Otomobil Fuarında firmanın Kangoo E-Tech elektrikli aracı da yer alacak. Bunun yanı sıra bu fuarda Megane E-Tech modelini de görmüş olacağız.

Sıfır KM Renault Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here