Uzun bir bekleme süresinden sonra otomotivde dev markalardan olan Ferrari’nin ilk SUV modeli tanıtıldı. İşte karşınızda Ferrari Purosangue!
İtalyan otomobil devi Ferrari, geçen yıllarda bir SUV modeli üreteceğinin müjdesini vermişti. Geçtiğimiz birkaç ay internette kamuflajlı görüntülerini gördüğümüz bu yeni SUV, Ferrari için de SUV dünyası içinde çığır açacak bir yenilikti.

Performans

Uzun bekleyişin ardından tanıtılan Ferrari’nin ilk SUV modeli Pursoangue, beklenmesine değdi. Purosangue’nin ismi ise Safkan anlamına geliyor. Üstelik bu yeni modelin oldukça lüks olan SUV otomobiller arasında gerek tasarım gerekse de performansı ile dikkat çekeceği şüphesiz. Ferrari Purosangue bahsettiğimiz gibi aslında bir SUV model. Ancak bi o kadar da SUV olmaktan uzak.
Tasarım olarak da çığır açan bu araca, Modena’daki mühendislerin uzun süren uğraşları sonucu tamı tamına 472 litrelik bir bagaj hacmi yerleştirilmiş. Aynı zamanda aracın kaputunun altında V12 motor ve 8 ileri çift kavramalı bir şanzıman mevcut. Üstelik motoru da Ferrari’nin en güçlü motorlarından. Söz konusu motor 725 beygir güç ve 715 Nm tork üretiyor.
Ferrari purosangue

Ferrari’nin ilk SUV modeli Purosangue’nin performans verileri ise şu şekilde:

  • 0-100 km/h hızlanması: 3.3 saniye
  • 200 km/h hıza kadar 4 tekerleğe de güç verme sistemi
  • 200 km/h hızdan sonra sadece arka tekerleklere güç veren sistem.
  • Modelin ulaşabildiği maksimum hız ise 310 km/h.

ferrari purosangue iç

Ferrari Purosangue Tasarım

Ferrari’nin ilk SUV modeli olan bu aracın tasarımını kimileri Tesla’ya benzetiyor. Ancak Purosangue Ferrari’nin ikonik detaylarına sahip. Bu güçlü SUV modelin tavanı tamamen karbon fiberden oluşuyor. Karbon fiberin sağladığı hafiflik te aracın ağırlık merkezinin düşürülmesinde büyük rol oynuyor. Otomobilin ön ve arka kapılarının tasarımında Rolls Royce’un otomobillerinde kullanılan Suicide Doors (İntihar Kapıları) tasarımı ilham olmuş.

Purosangue’nin iç mekanına baktığımızda markanın klasik bej derilerini, sarı hız göstergesini ve ikonik Ferrari direksiyonu ilk olarak göze çarpıyor. Daha sonra dikkat çeken detay ise bizce multimedya ekranının yolcu koltuğunun tam önüne konumlandırılmış olması diyebiliriz. Otomobilin ön ve arka koltukları da SUV koltuğundan ziyade yarış otomobili koltuğuna benziyor.

Ferrari Purosangue Fiyat

Gerçek anlamda bir mühendislik harikası olan Purosangue, tam olarak 390.000 Euro (vergiler hariç 7.1 Milyon TL).

2. El Ferrari İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here