Google Haritalar aracınızın motoruna göre en ekonomik rotayı size gösterecek. Geçtiğimiz yıl ABD ve Kanada’da kullanıma giren bu özellik, artık Türkiye’de ve 40’a yakın Avrupa ülkesinde daha kullanıma sunuldu.

Google Haritalar Yeni Özelliği Ne İşe Yarıyor?

Google haritalar yeni özelliği sayesinde Dizel, benzinli ve elektrikli araçlara göre en ekonomik rotayı belirleyecek. Böylece gideceğiniz güzergaha göre yakıt tüketimini en aza indirmenize yardımcı olacak. 

Google Harita Yeni Özellik Nasıl Kullanılır?

Google Haritalar

  • Mobil cihazınızda Google Haritalar uygulamasını açın.
  • Google Haritalar’dan bir rota belirleyiniz.
  • Yola çıkmadan önce aracınızın motor tipini seçiniz.
  • Haritalar, motor tipine ve yol güzergahına göre en yakıt tüketimini en aza indirecek rotayı size oluşturacaktır. 
  • Çevre dostu rota bulma özelliğini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için yakıt tasarruflu rotaları tercih ete dokunarak yapabilirsiniz.

Örnek verecek olursak; Google Haritalar uygulamasından, eviniz ile işiniz arası 10 kilometrelik ve 12 kilometrelik 2 farklı rota belirleyelim. 10 kilometre olan yol 4 kilometrelik dik tırmanma rotasına sahip. Ancak diğer 12 kilometrelik rotada, dik rampa yerine yalnızca düz yol mevcut. Uygulamanın yeni özelliği bu esnada aracınızın motor tipine göre en avantajlı rotayı hesaplayacak. Sonuç olarak aracınız için en tasarruflu yolculuğu yapmanıza imkan sağlayacak.

Peki ya siz Google Haritalar uygulamasının yeni özelliğini nasıl buldunuz?

En iyi Navigasyon Uygulamaları

Sıfır Kilometre Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here