Citroen logo değişimini gerçekleştirdi. Son yıllarda bir çok otomobil üreticisi, markalarını yenileme süreçlerini başlattı. Bu kapsamda şirketler, marka kültürü ve logoları da dahil olmak üzere bir çok değişikliğe gitmişlerdi. Bu durumun en son örneği ise Dacia olarak verilebilir. Dacia’nın ardından Citroen’de bu sürece girdi. Buna göre şirket, logosunu ve sloganını değiştirdiğini açıkladı. Citroen yeni logo tasarımı, 1919 yılında şirketin ilk çift şeritli tasarımının üzerine yapıldı. Gerçekleştirilen bir kaç ufak yenilik ile tarihi logonun yeni hali piyasaya çıktı. Citroen’in girdiği yenilenme süreci hakkında tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Citroen Logo Değişimi 2023’ten İtibaren Çıkacak Modellerde Kullanılacak

Citroen logo değişiminin ardından yeni logosunu, gelecek sene kullanmaya başlayacağını açıkladı. Şirketin yeni logosu 2023’ün ortalarından itibaren yeni modellerde kullanılacak. Citroen yeni logo tasarımında geleneksel şeritler bulunmaya devam ediyor. Fakat bu şeritler uzun bir sürenin ardından tekrardan bir yuvarlak içerisine yerleştirilmiş olarak karşımıza çıkacak. Yeni logonun kullanılacağı ilk model ise önümüzdeki günlerde tanıtılacak. Ayrıca şirketin logosunla birlikte sloganı da değişecek. Citroen’in yıllardır kullandığı “Creative Technology” sloganı artık bizlere veda edecek. Şirketin yeni sloganı ise ‘Nothing Moves Us Like Citroen’ (Hiçbir Şey Bizi Citroen Gibi Hareket Ettiremez) olarak açıklandı.

Citroen logo tarihçesi

Şirket Konsept Değişikliğine de Gidiyor

Diğer yandan Fransız şirket, logo değişimi ile birlikte bir konsept değişikliği de yapacak. Konsept değişikliğinin ardından Citroen’in yeni tasarım dili, şirketi oldukça göz önüne çıkartacak gibi duruyor. Markanın yeni kimliğinin temsilcisi ise Monte Carlo Blue rengi olacak. Buna ek olarak ise bu renk, yıllar sonra yeniden bir çok modelin renk paletine de eklenecek. Dijital baskı ve fiziksel mecralarda ise Citroen’in yeni logosunu Infra-Red rengi süsleyecek.

Satılık Tüm Citroen Modellerini İnceleyin⇒

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here