TOGG ÖTV Oranı Ne Olacak?

0
3119
TOGG ÖTV Oranı Ne Olacak?

TOGG ÖTV oranı ne olacak? Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yerli otomobil ile ilgili “Yüzde 10 ÖTV diliminin içinde kesin kalıyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Geri sayımın başladığı TOGG, ilk sahneye çıktığı andan itibaren içten yanmalı muadilleriyle rekabet etmeyi hedefliyor. Bu nedenle uygun bir fiyata sahip olması ve tüketicinin kolay ulaşabilmesi bekleniyor. Ancak şu anda döviz kurundaki yükseliş nedeniyle otomotiv sektöründe maliyetler giderek artıyor. Bu konuya açıklığa kavuşturmak adına TOGG’un ortaklarından Anadolu Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan yeni bir açıklama yaptı.

Türk Vatandaşının Ulaşabileceği Bir Araç

TOGG ÖTV Oranı Ne Olacak?

TOGG C-SUV’un ÖTV dilimi hakkında açıklama yapan Özilhan, “İlk yola çıktığımızda bir hedef fiyat koyduk ve bütün parça siparişlerini tamamladık. O hedef fiyata ulaştık. Üstüne çıkmadık. Euro bazında bir fiyat koymuştuk. İki yıl geçti ama aynı yerde duruyoruz. TOGG ulaşılabilir bir fiyatla piyasaya çıkacak. Biz yola çıkarken fizibilitede yüzde 7 ÖTV ile yola çıktık. Sonrasında elektrikli otomobil ithalatı artınca yüzde 60’a çıkardılar ÖTV’yi. Ondan sonra yüzde 10’a düşürdüler. Fakat biz yüzde 10’un içinde kesin kalıyoruz. Yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de ama onu çözebiliyoruz, problem değil. Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç düşünüyoruz” dedi.

TOGG ÖTV Oranı Yüzde 10’luk Dilimde Kalacak

TOGG ÖTV Oranı Ne Olacak?

En son geçen aylarda elektrikli araçlar için  ÖTV oranlarında değişiklik gerçekleşmişti. C-SUV modelin yüzde 10’luk dilimde kalması için ise motor gücünün 160 kW’ın ve matrahının 700 bin liranın altında olması gerekli. Ancak araç 2023’ün ilk aylarında satışta olacak. O zaman kadar herhangi bir değişiklik de olabilir. Henüz satışın nasıl olacağı belli olmasa da internet üzerinde satış yapılacağına dair söylentiler mevcut. Servis konusunda da Özilhan, geleneksel modellerin dışına çıkacaklarını söylemiş durumda.

Yerli Otomobil TOGG Trafiğe Ne Zaman Çıkacak?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here