Yerli Otomobil TOGG Trafiğe Ne Zaman Çıkacak?

1
6681
togg suv modeli, kırmız renk, önden görünüm

Yerli otomobil TOGG ne zaman trafiğe çıkacak? Türkiye Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş konu hakkında açıklama yaptı. Yerli otomobili yollarda göreceğimiz tarihi açıkladı.

TOGG Hakkında Yeni Açıklamalar

togg suv modeli, siyah renk, önden görünüm

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasında gerçekleşen TOGG konferansında yerli otomobil hakkında gelişmeler açıklandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı toplantıda merakla beklenen yerli otomobil bir kez daha sergilendi. TOGG CEO’su Karakaş da yeni gelişmeleri duyurdu. Karakaş’ın ifadelerine göre, her nesilden vatandaşın ilgiyle beklediği yerli otomobilin 29 Ekim 2022’de yeni bir fabrikası açılacak. Seri üretimin hız kazanması adına atılacak bu adımı Cumhurbaşkanının katılımıyla gerçekleşecek. Bursa Gemlik’te açılacak olan fabrikayla birlikte, yerli otomobil en kısa sürede yollarda boy gösterecek.

TOGG Trafiğe Ne Zaman Çıkacak?

togg suv modeli, siyah renk, önden görünüm

TOGG CEO’su yeni nesil yerli otomobilin geleceği hakkında da açıklamalar yaptı. Samsun’da gençlerin de katıldığı programda konuştu. Gençlerle tecrübelerini paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bununla birlikte iş insanlarına da destekleri için teşekkür etti. İlk olarak 2019 lansmanında gösterdikleri yerli otomobilin trafiğe çıkmasına çok az kaldığını söyledi. Yerli otomobili 2023 Mart ayı itibariyle yollarda göreceğimizi ifade etti. Yani 2023’ün ilk çeyreği bitmeden yollarda göreceğimiz TOGG’un trafiğe çıkmasına yalnızca 9 ay kaldı. Böylece “TOGG ne zaman trafiğe çıkacak?” sorusunu da cevaplamış oldu. Seri üretimin hız kazanacağını belirtti. Bununla birlikte Türkiye’nin her yerinde TOGG’u görmeye başlayacağımızı da ekledi.

TOGG Modelleri Zamanla Artacak

TOGG suv modeli, kırmız renk, önden görünüm

Karakaş, diğer yeni nesil otomobil üreticilerinin yaptığı gibi ilk olarak C segment bir SUV ile piyasaya çıkacaklarını söyledi. Ayrıca toplamda 5 farklı model ile pazara çıkacaklarını da söyledi. Zamanla yeni modeller üreteceklerini ekleyen Karakaş hatchback modellerin geleceğini de ekledi. Zamanla B segmentinde yeni SUV modellerin de çıkacağını ifade etti. Bunlara ek olarak, yerli otomobil üreticisi henüz talep toplamaya başlamadı. Şirket yetkilileri yılın ikinci yarısında talep toplama konusunu tekrar görüşecek. Ancak yerli otomobilin geleceği asıl olarak trafiğe çıktıktan sonra şekil alacak.

Sıfır KM Araba Modelleri

1 YORUM

  1. ALMANYA’DA ELEKTRİKLİ ARABA KULLANMAK İÇİN KURSTA DERS VERİYORLARMIŞ BURDA ÖYLE BİRŞEY VARMI REKLAMDA ELEKTRİKKİ BMW NİN KAPUTU SADECE SERVİSTE AÇILIYOR SİLECEKLERE SU KOYMAK İÇİN ÖNÜNDE BULUNAN AMBLEMİ KALDIRIP SADECE ORDAN SU KOYUYORLAR BURDA KURS OLACAKMI.SERVİSLERİ NASIL OLACAK TEŞEKÜRLER

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here