Lamborghini Huracan GT3 Tanıtıldı!

0
1757

Lüks otomobil üreticilerinden Lamborghini, GT3 sınıfındaki üçüncü nesil Huracan’ı sundu. Lamborghini, Squadra Corse tarafından Centro Stile ile birlikte tasarlandı ve geliştirildi. Böylece Huracan STO’nun birinci sınıf bir yarış versiyonu olan Huracan GT3 EVO2’yi tanıttı.  Gelin modelin detaylarına birlikte bakalım…

Huracan GT3 EVO2

İtalyan lüks otomobil üreticisi Lamborghini, yarış otomobilleri arasına bir yenisini daha ekledi. Lüks otomobil, Lamborghini Squadra Corse tarafından şirketin Sant’Agata Bolognese’deki merkezinde geliştirildi. Ayrıca otomobil, yeni bir aerodinamik konsept sunmaktadır.

GT3 EVO2,Huracán STO’dan sonra modellendi. Temel tasarım öğelerini, yalnızca arkadan çekişli ve doğal emişli bir V10 motorunu paylaşıyor. Bu en yeni Huracan GT3, sprint yarışlarında dayanıklılık ve performansı optimize eden yenilikçi teknolojiye sahip. Otomobil, başlı başına bir canavar gibi. Aynı zamanda gelişmiş aerodinamik çözümler, yeni bir motor giriş sistemi ve güncellenmiş bir fren sistemi pek çok iyileştirme arasında yer almaktadır. Ek olarak, karbon fiber gövde, Lamborghini Centro Stile ile işbirliği içinde oluşturulan kaslı bir tasarım sağlamaktadır. Ayrıca Lamborghini’nin yeni versiyonu olan GT3 yarış otomobili, önceki versiyonlarından farklı. Farklılığı ise hava girişlerinin yanlardan ziyade tavanda olmasıdır. Yeni nesil Huracan, yere basma kuvvetini önemli ölçüde artıracak yeni difüzöre sahiptir. Ayrıca gövde altı ve arka kanat tasarımı gibi özelliklerde bulunmaktadır.

İki Zorlu Görevi Bulunuyor

gt3 arkadan görünüm

Lamborghini Squadra Corse’nin patronu Giorgio Sanna’nın yaptığı açıklamalarda Lamborghini Huracan GT3’ün iki zorlu görevi olduğunu belirtti.

Giorgio Sanna’nın açıklamaları şu şekilde;

“Yeni nesil Huracan modelini iki zorlu görev bekliyor. Bunlardan birincisi, altı sezonda 40’tan fazla uluslararası seride mutlu sona ulaşan önceki nesil Huracan GT3 kadar başarılı olmak.”

”İkincisi, 2015’ten bu yana 500 Huracan yarış aracı satma hedefine ulaşılmasına yardımcı olarak ticari başarı göstermek.”

ifadelerini kullandı.

Huracan GT3 Başarıları

Lamborghini Huracan GT3 başarıları

24 saatte toplam 750 tur ile Grasser Yarış Takımı Lamborghini Huracan GT3, Daytona International Speedway’deki prestijli dayanıklılık yarışının 56. edisyonunu kazandı. Avusturyalı ekip, fabrika Lamborghini sürücüsü Mirko Bortolotti, genç Lamborghini sürücüleri Rik Breukers, Franck Perera ve Rolf Ineichen ile birlikte GTD kategorisine (Gran Turismo Daytona) hakim oldu. Ayrıca Grasser Yarış Takımı 2017 Blancpain GT Serisini çoktan kazanmıştı. Ardından 2016’da Dayton’un tri-ovalinde yapılan ilk yarıştan sadece 3 yıl sonra, prestijli Daytona 24 Saat yarışı Lamborghini için ilk başarı.

Huracan GT3 ile kazanılan Avrupa başarılarının ardından, House of the Raging Bull, Road Atlanta’da (ABD) 2018 IMSA GTD Sürücü, Takım ve Üretici Şampiyonalarında ve 2018 Blancpain GT Serisi Genel, Gümüş, Pro/Am ve Takım Şampiyonalarında Ningbo’da zafer kazandı.

Huracan GT3 EVO2 Pistlere İlk Çıkışı

Pist için doğan Huracan GT3 EVO2, FIA’nın 2022 için yeni teknik düzenlemeleriyle tamamen uyumludur. Aynı zamanda ilk çıkışını 2023 Daytona 24 Saat’te yapacak.

Otomobilin, bu yılın ikinci yarısında teslimatları başlayacak. Fakat lansmanda otomobilin fiyatına ilişkin ne yazık ki herhangi bir açıklama yapılmadı.

2.El Lamborghini Huracan İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here