Yeni Lamborghini Countach LPI 800-4 ünlü tarihine sadık. 70’ler ve 80’ler, birçok modern özelliğe sahip. Ancak öncü orijinalinden radikal bir ayrılma içermeyen Countach’ın dönüşüyle ​​yeniden hayat buluyor.

Lamborghini‘nin efsanevi Countach adı, 1970’lerin başlarındaki orijinal tasarıma saygı gösteren Countach LPI 800-4 için 31 yıl sonra yeniden canlandırıldı. Yeni otomobilin mekanik özelliklerinin çoğu paylaşılıyor. Ancak 6.5 litrelik V-12 ve elektrik motoru, diğer Lamborghini’den biraz daha az olan toplam 802 beygir gücü sunuyor. Ayrıca henüz isimlendirilmemiş bir fiyata sadece 112 Countach otomobili üretilecek.

Yeni Lamborghini Countach LPI 800-4

Bu haftanın başlarında Lamborghini, ünlü Countach adını geri getirmeyi planladığını doğruladı. Countach LPI 800-4, şirketin en son 31 yıl önce ürettiği bir otomobilin yeni bir versiyonudur. Yeni Countach, orijinalin bir restomod veya “devam” versiyonu değildir. Yine de, bu ilk görüntülerin netleştirdiği gibi, 1971 Cenevre otomobil fuarında prototip biçiminde ilk kez sahneye çıkan orijinal Countach’ın tasarımına çok açık bir saygı gösteriyor. Lamborghini’nin belirttiği gibi amaç, “70’lerin ve 80’lerin ikonik Countach’ının bu on yılın seçkin bir süper spor modeline nasıl evrildiğini hayal etmek”.Yeni Lamborghini Countach LPI 800-4 Tarihine Sadık

Orijinal Countach bir öncüydü. Yolcu bölmesinin arkasında kuzey-güney V-12 motorunun kullanılması, modern süper otomobilin arketipini yarattı. Daha önceki Miura’nın ortaya monte edilmiş motoru enine monte edildi. İlk Countach 1990 yılına kadar yaşadı. Marcello Gandini’nin tasarımının saflığı, zamanla daha büyük kanatların, spoylerin ve plastik gövde uzantılarının gelişiyle etkisini yitirdi.

Lamborghini tasarım direktörü, yeni otomobil için orijinal Countach’ın önceki sürümlerinin ruhunu kanalize etmeyi seçti. Ancak daha sonraki modellere de bazı referanslar ekledi. LPI800-4’ün temel formu, ilk LP400 üretimi Countach’ın kama şeklindeki ön profilinin yanı sıra, yolcu bölmesinden arka uca kadar benzer şekilde temiz konikliği içerir. Aynı zamanda herhangi bir sabit kanat veya görünür aerodinamikten yoksundur. Ayrıca arka ışıkların üzerinde gizli bir aktif eleman mevcut.

Lamborghini Countach LPI 800-4 Tasarımı

Yeni Countach’ın soğutma havası ihtiyacı, kapılara entegre edilmiş büyük girişler sağladığını gördü. Orijinalinde küçük NACA tarzı kanallar vardı. Yine de arkadaki üst hava girişleri aslında LP400’ün yükseğe monte edilmiş kepçelerinden daha küçüktür. Tüm gövde panelleri karbon fiberden yapılmıştır.

Yeni Lamborghini Countach LPI 800-4 Tarihine Sadık

21. yüzyıl Countach’ın diğer unsurları, açısal ön tasarım, yamuk kaput ve altıgen tekerlek davlumbazları dahil olmak üzere orijinalin daha sonraki Quattrovalvole versiyonundan ilham almıştır. Modern darbe standartları, ne yazık ki, yeni arabayı açılır farlardan mahrum bırakıyor. Ancak kompakt LED aydınlatma üniteleri, Countach’ın ilk cam kaplı gündüz lambalarına ve dönüş sinyallerine benzer boyutta. Makasla açılan kapılar elbette mevcuttur; İlk Countach’tan bu yana her Lamborghini süper otomobili onları öne çıkardı.

Yeni Countach’ın iç mekanı, Aventador’unkine yakından bağlı olduğu için daha az retro. Her iki araba da aynı karbon fiber yapıya sahip. Dijital enstrümanlar ve 8.0 inçlik dikey bir merkezi dokunmatik ekran standarttır. Ancak ikincisi yeni bir işlev içerir. Bu stil işlevinin seçilmesi Countach’ın stilinin geçmişini açıklayan bir animasyon çalıştıracaktır.

Yeni Lamborghini Countach LPI 800-4 Tarihine Sadık

Yeni Countach’ın arkası, orijinalin tersine çevrili kama şeklini ve dört egzoz borusunu içeriyor. Ayrıca her iki yanda altıgen üç elemanlı ışık kümeleri ve panjurlu bir motor kapağını paylaşıyor. Önde 20 inç ve arkada 21 inç olan alaşım jantlar, 80’lerde popüler olan “telefon kadranı” alaşımlarına modern bir yorum getirmek için tasarlandı. Bunların arasından ön ve arkadaki geniş karbon seramik fren disklerine kadar olan görünüm, orijinal otomobilin çok daha küçük rotorlarından zorunlu olarak farklıdır.

Yeni Lamborghini Countach LPI 800-4 Tarihine Sadık

Lamborghini Countach LPI 800-4 Renk

Yeni Countach konsepti Bianco Siderale beyazı ile birleşti. Renk, kendi Countach LP400 S için belirtilen Ferruccio Lamborghini’ye benziyor. Benzer şekilde döneme uygun kırmızı ve siyah bir iç mekanla eşleştiriliyor. Yeni Countach alıcıları, 70’lerin tarzı düz yeşil ve sarı tonları da dahil olmak üzere benzer retro dış renk tonları arasından seçim yapabilecekler.

Yeni Countach’ın mekanik paketinin çoğu, daha da sınırlı Sián ile paylaşılıyor. Bu, Lamborghini’nin uzun süredir hizmet veren 6.5 litrelik doğal emişli V-12’sinin 769 beygirlik bir versiyonunu 33 beygirlik bir elektrik motorundan ek yardımla birleştirir. Bu, yüksek enerji akış hızlarını destekleyen ancak yalnızca depolayabilen bir süper kapasitörden güç alır. Motor ve kapasitör, güç aktarma organının kütlesine yalnızca 34 kg ekler. Ancak sistemde saf elektrik çalışması için yeterli enerji yoktur.

Countach’ta hem otomatik tek kavramalı şanzıman hem de dört tekerlekten çekiş kullanılıyor. Tork elektronik olarak kontrol edilen bir merkezi kaplin aracılığıyla ön aksa gönderiliyor. Ayrıca her yerde itme çubuğu süspansiyonu ve arka tekerlek direksiyonu alır. Ön kaldırma sistemi de standart olacak. İkisi arasındaki ilişki net olsa da bu Countach aynı zamanda orijinalinden daha büyük bir otomobil.

Lamborghini, yeni Countach modelinden sadece 112 adet üretecek. Marka bu sayıyı orijinal otomobilin LP112 proje adına karşılık gelecek şekilde seçti. Lamborghini herhangi bir fiyatlandırma açıklamadı. Ancak kaynaklar aracın resmi lansmanından önce tüm örneklerin satıldığını söyledi. Ve alıcılar en ikonik modelinin bu yeni versiyonuna olan talebi mükemmel bir şekilde değerlendirdi.

İkinci El Lamborghini İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here