Rimac Nevera 8.52 saniyede ikinci çeyrek mil dünya rekorunu kırdı. Bunun ardından marka dünyanın en hızlı hızlanan üretim otomobili olduğunu söyledi.

Şirket 2011’de piyasaya çıkışından sonraki birkaç gün içinde çöküşün eşiğine geldi. Rimac, kendini geliştirerek zorlukların üstesinden gelmeyi başardı. Ardından dünyaya kendini daha hızlı gitmekten alıkoymayacak bir EV hiper otomobili verdi.

Nevera’nın dünyanın en hızlı üretim arabası olduğu iddiası daha önce ortaya atılmıştı. Rimac otomobil üreticisi Monterey Otomobil Haftası kapsamında Amerika Birleşik Devletlerin’deki ilk çıkışını yaptı. Nevera, bu seferki koşunda şimdiye kadarki en hızlı zamanını belirledi. Direksiyonun arkasında DragTimes’tan Brooks Weisblat ile Hırvat hiper otomobili, Rimac’ın dediği gibi, 8.582 saniyelik bir “üretim otomobil dünya rekoru” olarak adlandırdığı şeyi, 269.58 km/s (167.51 mph) bir çıkış hızıyla belirledi. Şirket, koşunun “yarışlar arasında herhangi bir performans düşüşü olmadan hızlı bir şekilde günün 11’i” olduğunu söyledi.

Rimac Hem Kendi ve Hem de Dünya Rekorunu Kırdı

Bu gerçekten de daha önce kaydedilen Rimac rekorunu geçiyor. Ve bu yılın başlarında Carwow için bir video sırasında kaydedilen 8.62 saniyelik bir süreyi daha iyi hale getiriyor. Rimac yakın zamanda Bugatti’nin ortakları olarak duyurulan otomotiv arenasında nispeten yeni bir şirket sayılır. Bu rekorun Nevera’yı hem Famoso Yarış Pisti yetkilileri hem de DragTimes uzmanlarıyla birlikte dünyanın en hızlı hızlanan üretim otomobili yaptığını söyleyebiliriz.

Rimac Nevera 8.52 Saniyede Çeyrek Mil Dünya Rekorunu Kırdı

Rimac Nevera 8.52 Saniyede Çeyrek Mil Dünya Rekoru Resmi mi?

Ancak, Rimac resmi bir açıklamada belirtilen sürelerin “üçüncü şahıslar tarafından bağımsız olarak doğrulanabileceğini” belirtti. Buna rağmen şuan rekorun doğru olup olmadığı belli değil.

Bununla birlikte, zamanlamaları en azından söylemek gerekirse etkileyici. Aslında, en hızlı koşu tek başına yeterince etkileyici değilse, ayarlandığı parametreler daha da ileri gider. İlk olarak, söz konusu Nevera oldukça donanımlıydı ve ben iyi ekipmanlar seçilmişti. Hatta aynı fabrika özelliklerine sahip, yola giden Michelin Pilot Sport 4S lastiklerini giyiyordu.

Rimac Nevera 8.52 Saniyede Çeyrek Mil Dünya Rekorunu Kırdı

İkincisi, şeritte en hızlı yolculuk için en uyumlu donanımlar ve teknolojiler eklenmişti. Rimac’ın donanımının ve teknolojisinin dayanabileceği tekrarlanabilirliği özellikle işlenerek gösterildi. Ve sonrasında Rimac rekor süreyi birkaç sert başlatma ve hızlı çalıştırmadan sonra elde etti.

En hızlı zaman olan rekor süremiz DragTimes’ın Brooks Weisblat deneyimi sayesinde geldi. Rimac Test ve Geliştirme Sürücüsü Miroslav Zrnčević, “Brooks, otomobili hazırlama deneyimine büyük ölçüde yardımcı oldu. Birlikte dünyanın en hızlı hızlanan üretim otomobili için dünya rekorunu kırmayı başardık. Ve ayrıca kendimizi dünya rekoru sınırlamadık ve kendi çeyrek mil rekorumuzu da kırdık” dedi. “Yine de, Nevera’nın verecek daha fazla gücü olduğundan şüphemiz yok. Ve bu tür pistlerde daha fazla deneyim ve test ile daha da hızlı gidebileceğimizden eminiz. Reni rekorlar ve rakamlar için geri geleceğiz hem de buna daha fazla çalışarak.” dedi.

Rimac Nevera Güç ve Teknolojisi

Nevera, aynı zamanda herhangi bir üretim EV’sine takılan en büyük pil paketi olan 120 kWh pil ile donatılmıştır. Saniyede 100 kez gönderilen torku ayarlayabilen yerleşik sihirbaz teknolojisi mevcuttur. Ayrıca her tekerleğe ayrı ayrı tork vektörü yapabilen dört güçlü motora sahiptir. Ayrıca hesap yapmayı ve görmeyi seviyorsanız ön panel tam size göre. Ön paneldeki özel bir kadran ile her bir aksa göndermek istediğiniz tork miktarını bölebilirsiniz. Bu, özellikle bu videoda görüldüğü gibi kademelendirme için ve drift modunda tüm torku arkaya göndermek için kullanışlıdır.

Test uzmanı Zrnčević’in açıkladığı gibi, bir Rimac direksiyonunun arkasında iyi görünmek için iyi bir sürüş yapmanıza gerek yok. Araç yüksek teknoloji elemanları sayesinde Mod kayma açısını izleyerek çok kolay dönüş yapmanızı önlüyor. Bu aracı tüm güç ve tork açıkken anlaşılabilir bir hale getirir.

Nevera yalnızca metal üretimi çarpışma yapılarını gören kapsamlı karbon fiber yapıya sahip. Ayrıca, dünyadaki en büyük karbon fiber monokok şasiye sahip olma rekorunu elinde tutuyor. Şasi de son derece serttir ve bir LeMans yarış arabasında bulunanın üç katı sağlamlık sergiler.

Bu Elektrikli Canavara Ne Güç Veriyor?

Nevera, 1914 hp (1940 PS / 1427 kW) ve 2360 Nm (1740 lb-ft) torka sahiptir. Rimac, 0-96 km/s hıza iddia edilen 1.85 saniyede ulaşabilirken, 547 km (340 mil) menzil iyidir. Bu bir süper araba için etkileyici. Ancak Nevera hafif değil ve tam 2.150 kg (4,740 lbs) ağırlığıyla Rimac, Bugatti Chiron’dan yaklaşık 155 kg (340 lbs.) daha ağırdır.

Sıfır Km Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here