McLaren Elva; 1.7 Milyon Dolarlık Araçta Ön Cam Yok

0
3211

McLaren Elva; 1.7 Milyon Dolarlık araçta ön cam yok… McLaren Elva 1.7 Milyon Dolarlık aracı için çılgın bir açıklama yaptı: Ön cam yok ve sorunda yok.

Ön camları çıkarmak, hiper araba ve süper araba dünyasında yeni bir trend gibi görünüyor. Aston Martin bunu V12 Speedster ile yapıyor. Tek seferlik SC20 modeliyle Lamborghini de öyle. Ve sonra 1,7 milyon doların hemen altında etiket yapan 2021 McLaren Elva var. Ama böyle bir araba kullanmak nasıl bir şey?

2021 McLaren Elva Üstü Açılır Bir Süper Araba Değil Tam Aksi Çatısız, Penceresiz Bir Süper Araba

Teknik olarak, 2021 McLaren Elva, raporlarına göre 1.695 milyon dolardan başlıyor. Ne olursa olsun, bu hala tavanı ve ön camı olmayan bir süper otomobil için çok fazla gibi görünüyor. Motor1’in bildirdiğine göre Elva, 1960’ların McLaren-Elva M1A yarışçısına bir selam niteliğindedir. Ve araba yan camlara bile sahip değil. Bu arada, orijinal Dodge Viper ile de paylaştığı bir yapı şeklindedir. Ancak İngiliz süper otomobili biraz daha hızlı.

Mekanik olarak, McLaren Elva, Senna, aynı 4.0 litrelik çift turboşarjlı V8’e sahip. Bu motor ile araba sadece 804 hp ve 800 Nm torka çıktı. Ayrıca bu güç, 7 vitesli çift debriyaj otomatik şanzıman ile arka tekerleklere gider. Ayrıca Elva, Senna’dan biraz daha güçlü olmakla kalmaz, aynı zamanda daha hafiftir. McLaren, karbon fiber şasi, gövde panelleri ve koltuklar sayesinde şirketin tarihinde F1 dışındaki en hafif yol otomobili olduğunu iddia ediyor.

McLaren Elva; 1.7 Milyon Dolarlık Araçta Ön Cam Yok
McLaren Elva; 1.7 Milyon Dolarlık Araçta Ön Cam Yok

Sonuç olarak, Elva üç saniyenin altında 0-96.5 km hıza çıkıyor. Otomobil, zamanı 2,8 saniyede sabitlerken, kaynaklar 2,6 saniyeyi tahmin ediyor. Ve tasarımına rağmen, McLaren Elva 327 kmh’da zirveye çıkıyor.

McLaren Elva’da pencere camı bulunmazken, süper otomobilin birçok başka kullanışlı özelliği var. Senna gibi, sinterlenmiş karbon disk frenlere sahiptir. Ancak Elva, onları daha hafif titanyum kaliperlerle eşleştirir. Bu frenler, 720S’nin salınım çubuklarına ihtiyaç duymayan çapraz bağlantılı aktif hidrolik süspansiyonunun yükseltilmiş versiyonuna katıldı.

Ön cam yokken navigasyon, dijital gösterge grubu ve HVAC sistemi var. Artı, ayarlanabilir çekiş kontrolü ve “sürüklenme kontrolü” de dahil. McLaren Elva teknik olarak bir devrilme çubuğuna sahip olmasa da, raporlara göre “koltuk tümseklerine entegre edilmiş “balistik devrilme koruması”na sahip.

2021 McLaren Elva’yı Kullanmak “Çılgınlık” Ama “Aaçma Bir Anlam İfade Ediyor”

Adil olmak gerekirse, McLaren, bu tür şeylerin gerekli olduğu yerlerde yaşayan Elva alıcıları için yarıklı bir ön cam sağlıyor. Ancak aksi halde, süper otomobil, açılır bir kanat ve karoser kullanarak 48-113 km aralığında “bir tür balon” yaratıyor. Kapağın yerleşimi, önünde eşya bölmesi olmadığı anlamına gelir. MotorTrend’in bildirdiğine göre Elva gerçekten de herhangi bir depolama alanına sahip değil.

MT raporlarına göre, “Aktif Hava Yönetim Sistemi” bir miktar hava akışını yönlendirse de, hiçbir şekilde “bir sakinlik balonu” değildir. Bir motosiklette olduğu gibi, McLaren Elva’yı sürerken eldivenler ve tam yüz kaskı mutlak gerekliliklerdir. Ama bu deneyimden uzaklaşıyor mu? Kesinlikle hayır.

Aynı şekilde raporlar, Elva’nın tasarımının geri kalanıyla birlikte, saf bir “ergen çılgınlığı” olduğunu gösteriyor. Direksiyonun arkasında duyduğunuz tek ses, uğuldayan rüzgar ve ara sıra vites değişimidir. Ancak bu, havanın etrafınızda döndüğü bir motosiklette olduğu gibi değildir. MT bunu bir hız trenine binmeye benzetiyor: oturuyorsunuz ama fırtına size çarpıyor. Ayrıca kaynaklar, ön cam veya sütun olmadığı için görünürlüğün mükemmelin de ötesinde olduğunu söyledi.

Ayrıca aerodinamik dramanın yanı sıra, McLaren Elva “Lotus Elise’in ağabeyi gibi hissediyor”. Hidrolik direksiyon, mükemmel geri bildirim sağlar ve aracı tam olarak istediğiniz yere yerleştirmenizi sağlar. Pist modunda süspansiyon, Elva’nın yolu daha da iyi kavramasını sağlar. Kısacası, “müthiş bir sürüş makinesi”. Ayrıca, kavurucu güneşte bile otomobilin vegan “Ultrafabric” koltukları serin ve rahat kalır.

Mantıksal olarak, McLaren Elva çok az anlam ifade ediyor. Ya da daha doğrusu, Charger Hellcat Redeye’ın mantıklı olduğu şekilde mantıklıdır. Biraz anlamsız, ama canlandırıcı bir şekilde öyle.

1.7 Milyon Dolardan Daha Az Bir Fiyata Benzer Bir Deneyim Elde Edebilir Misiniz?

1,7 milyon dolarlık fiyat etiketini görmezden gelsek bile, çok azı bir McLaren Elva’ya sahip olacak. Başlangıçta İngiliz otomobil üreticisi 399 adet üretmeyi planlamıştı. Ancak o zamandan beri 149 birime indirildi. Bununla birlikte, önemli ölçüde daha azına benzer bir his alabilir misiniz?

McLaren Elva; 1.7 Milyon Dolarlık Araçta Ön Cam Yok
2. Nesil BAC Mono

BAC Mono, aslında sokaklarda yasal bir mini F1 arabası olduğu için oldukça yaklaşıyor. Ve 215 bin dolardan ucuz olmasa da Elva’dan çok daha ucuz. Bu, Elva’nın 0-96.5 km /saat hızıyla da eşleşir. Ancak, tek kişilik olduğu için Mono, aslında McLaren’den daha az pratiktir.

McLaren Elva; 1.7 Milyon Dolarlık Araçta Ön Cam Yok
Ariel Atom 4

Farklı bir deneyim olarak Ariel Atom 4 var. Ayrıca 74.450 $’lık başlangıç fiyatıyla Elva veya Mono’dan daha ucuz. Ve diğer iki minimalist yüksek performanslı otomobilin aksine, bir kullanım kılavuzu ile birlikte sunuluyor. Ve yalnızca 612 kg ağırlığında olduğu için, 0-96.5 km / saat hızlanmasını 2,8 saniyede yapar. Ama üstyapı istiyorsanız, bu ekstra ücrete tabidir.

Sıfır Km Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here