Ferrari 2025’te ilk elektrikli modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirketin ilk EV modelinin tasarımı ve güçlü teknik özellikleriyle gerçek bir Ferrari olacağı söylenmekte. Ferrari kendi geleneğini koruyarak tasarımlarını yenilikle birleştirmeyi hedefliyor. Bu yılın ilk zamanlarında şirket, elektrikli ya da hibrit spor otomobil fikriyle birlikte çalışmaları hakkında ufak detaylar vermişti. Gelin sizler için hazırladığımız içeriği birlikte inceleyelim.

Ferrari 2025’te Tamamen Elektrikli Bir Modelle Gelecek

Bu yıl ortaya çıkan patent gelecek modeller hakkında fikir sahibi olmamızı sağladı. Yolcu kısmının altında ince bir paket ve arkasında daha uzun bir paket kullanarak pil takımını çoğaltacak. Ferrari’ye güçlü bir tasarım kazandırma amaçlı çalışmalar devam etmekte. Daha önceden de bilindiği gibi Ferrari, 2030 yılına kadar modellerinin yüzde 40’ını elektrikli araçlardan oluşturacak. Yüzde 20’si ise içten yanmalı motor ile çalışacak. Geri kalan araçlar ise hibrit olacak.

Otomatik sürüş ve şarj hızı gibi konularda bazı eksikliklerin olduğu belirtildi. Bu sebeple aracın 2025 yılına kadar tamamen hazır olacağı yönünde bir düşünce var. İtalyan marka, tamamen elektrikli modele geçmek için acele etmiyor. Çünkü otomobil üzerinde detaylı çalışmaları tamamlayarak iyi bir tasarım ortaya çıkartmayı amaçlıyor. Büyük ses getirmesi beklenen otomobili 2025 yılında yollarda görebiliriz.

Ferrari CEO’su Benedetto Vigna, Elektrifikasyonun hızla gelişme gösterdiği bugünler için, benzersiz bir Ferrari ortaya çıkacağını belirtiyor. Ferrari’nin daha önce dört motorlu aracı tasvir eden patent dosyaları da bulunmaktaydı. Vigna sayesinde şirketin otomobil endüstrisindeki gelişmeleri yakından takip ederek yeniye odaklanabilmesi çok daha mümkün gözükmekte. Çünkü Ferrari CEO’su geleneksel Ferrari bakış açısıyla modernize edilmiş modeller üzerinde, yoğun bir tempoda çalışıyor. 2025 yılında gelmesi planlanan EV modeli Ferrari için şimdilik ön bir gösterim. Bunun nedeni Ferrari’nin otomotiv sektörü için planlamakta olduğu çalışmalar diyebiliriz. Ferrari’nin elektrikli araç piyasasındaki yerini alması uzun sürdü. Bunun nedenini de; uzun şarj süreleri Ferrari için bir sorun oluşturuyordu. İtalyan üreticinin, bu şarj süreleri konusunda uzunca bir çalışma yürüttüğünü de tekrar belirtelim.

Bu konu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda yorum kısmında düşüncelerinizi de belirtebilirsiniz.

İkinci El Ferrari Modelleri

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here