Çinli üretici XPeng, City NPG isimli yeni otonom sürüş yazılımını pilot uygulamayla kullanıma çıkardı. Otonom sürüş deyince akla her ne kadar Tesla gelse de artık onun bir rakibi var. Çinli elektrikli otomobil üreticisi XPeng, sunduğu yeni otonom sürüş yazılımı ile birlikte Tesla’ya meydan okuyor. Bugüne kadar elektrikli otomobil alanında da Tesla’ya dişli bir rakip olan şirket, şimdi de otonom yazılımı ile Tesla’nın krallığını devirmeyi planlıyor. Yeni yazılım ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

XPeng City NPG Yazılımı Guangzhou Şehrinde Kullanıma Çıktı

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng, City NPG (Navigation Guided Pilot) isimli otonom yazılımını piyasaya sürdü. Bu yazılım, Tesla’nın sistemi olan FSD Beta’nın bir benzeri. Ve şuanlık Xpeng City NPG, sadece Guangzhou şehrinde pilot bir uygulamayla XPeng P5 modellerinde kullanımda. İlerleyen zamanlarda başka şehirlerinde ekleneceği yazılım tüm dünyada ne zaman kullanıma çıkacak tam bilinmiyor.

XPeng City NPG uygulama görüntüsü

Yazılım Tek Başına Aracı Kullanabiliyor

Evet bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz geleceğe her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Çinli şirketin Xpeng City NPG isimli yeni otonom yazılımı da tam olarak filmlerden fırlamış gibi. Bu yazılım sayesinde aracınızı belirli bir noktaya gitmesi için navigasyon üzerinden harekete geçiriyorsunuz ve sonrasında araç tüm fonksiyonlarını kendi başına idare ederek sizi işaretlediğiniz noktaya götürüyor. Bu fonksiyonları ise rotaya uygun olarak şerit değiştirme, sabit araç veya engellerin etrafından dolanma ve sürüş rotası boyunca uygun hızda seyretme, etrafındaki araçlarla mesafesini koruyarak seyretme, birleşen veya ayrılan yollarla başa çıkabilme ve araç sollama olarak sıralayabiliriz.

Diğer yandan Çinli üretici, gelecek yıl iki yeni elektrikli modeli daha piyasaya süreceklerini açıkladı. Araçlardan birinin B sınıfı diğerinin ise C sınıfı olacağı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca gelecek sene çıkacak araçlardan bir tanesinin Tesla Model Y’ye rakip olması da planlanıyor. Görünüşe göre Çinli şirketin adını bundan sonra çok daha sık duyacağız.

 

Satılık Tüm Elektrikli Otomobil Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here