Toyota, Honda ve Nissan Elektrikli Otomobile Odaklanmıyor mu?

0
862

Tüm otomobil markaları elektrikli araç üretimi için plan yapmakta. Fakat durum sanıldığının aksine biraz farklı.

Toyota, Honda ve Nissan’ın elektrikli otomobillerle ilgili birçok planı bulunmakta. İlk olarak markalar düzenlemiş oldukları toplantılar içerisinde 10 yıl içinde tamamen yeni elektrikli otomobiller piyasaya süreceklerini belirtmekteler. Fakat otomobil üretimi için gereken çabayı gösterdikleri şu an tartışılır bir durumda.

Her ne kadar yeni modeller üretme planları ve hedefleri gün geçtikçe artıyor olsa da markalar halen mevcut modelleriyle uğraşmaktalar. Şu an da üç otomobil devi de ayrı ayrı kendi araç modelleriyle ilgili çalışmaları sürdürme konusunda oldukça aktif gözüküyorlar.

C-HR EV modeli

 

Toyota, Honda ve Nissan Elektrikli Otomobil İçin Yeterince Faaliyet Göstermiyor

Nissan ve Infiniti 2025’te ABD’de bir çift elektrikli sedan otomobil sunmayı planlamakta. Tüm bunlara ek olarak Nissan’ın Kuzey Amerika pazarına elektrikli bir Pick-up modeli getirmesi planlanmakta Infinite de büyük elektrikli crossover modellerine pazara sokarak büyüyen pazardan parça almak istiyor.

Honda tarafında ise şirketin GM ile geliştirmekte olduğu Prologue kompakt crossover’ı tamamlaması için daha 2 yıl süresi var. Aynı durum GM ile geliştirdiği model için de geçerli. Honda yeni model araçlar yerine Accord ve CR-V’nin hibrit versiyonları için çalışıyor. Acura ise yeni Integra modelini ve NSX’in özel versiyonu Type S’yi piyasaya sürdü. TLX sedan da bu araçlarla birlikte meraklılarıyla buluştu.

Öncelikle Toyota Nisan ayında yeni bZ4X modelini kullanıcılarla tanıştırdı. Şirket geçtiğimiz aralık ayında 16 adet yeni elektrikli otomobillerinin tanıtımını gerçekleştirmiştir. Şu anda Toyota ve Lexus TX gibi araçlar üzerinde çalışmakta. Sonuç olarak tüm şirketler yeni modeller konusunda planlar yapmakta olsalar bile halen kendi araç modelleri üzerinde çalışıyorlar.

İlk olarak bu durum otomotiv devlerinin elektrikli otomobil üretimi noktasında şüphelerini ortaya çıkartmakta. Sonuç olarak 1O yıl içerisinde tüm araç modellerini elektrikli araca dönüştürmede kararlı olduklarını vurguluyorlar. Ama üreticiler şu an da elektrikli araç üretimi için çalışmalara yoğunlaşmayı tercih etmiyorlar. Böylece bu durumda elektrikli araç pazarı içerisindeki artan rekabetin planları etkilediği gözükmekte. Aynı zamanda pazarın gelecek beklentisi de akıllara geliyor.

TRİNK SAT

ARABAM GARAJ

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here