Mercedes EQE, E-Serisinden Daha Çok Kar Ediyor!

0
1378

Mercedes EQE, E-Serisinden daha fazla tercih ediliyor. Elektrikli otomobiller üreticilerine yüksek kar marjı sağlıyor.

Mercedes-Benz geçtiğimiz zamanlarda yapmış olduğu bir toplantıda E-Serisi otomobilin elektrikli alternatifi sayılan EQE’ den sağlamış olduğu karın E-Serisi ile benzer olduğunu belirtti. EQE satışlarının ilk yarısında olan marka, satış rakamlarına ve getirilere odaklandığında neredeyse E-Serisi ile aynı kar marjını elde ediyor. EQE’ den sağlamış olduğu karın E-Serisi ile benzer olduğunun tekrar altını çiziyor. Mercedes EQE modelinin şirkete sağlamış olduğu kar marjıyla alakalı detayları sizler için derledik.

Mercedes EQE Arka
(Mercedes-Benz EQE )

Mercedes EQE, E-Serisini Geride Bırakıyor

Öyle ki EQE, E-Serisi’nin önüne geçmiş bile olabiliyor. Automotive News Europe’ un yapmış olduğu habere göre; elektrikli EQE satışları 2022’nin ikinci çeyreğinde Avrupa içerisinde başlamıştır. Mercedes-Benz yetkilileri aracın satış performansından oldukça memnun görünüyorlar. Fakat EQE E-Serisi kadar ucuz bir otomobil değil. Seri mevcut döviz kurları baz alındığında ABD’de yaklaşık olarak 50.000 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. EQE ise 70.000 dolardan başlıyor.

Ancak bu satış performansı, Alman markasının bütün elektrikli otomobilleri için aynı durumda değildir. Örneğin S-Serisi’nin yine elektrikli alternatifi olan EQS’ in satışları, içten yanmalı motorlu alternatife göre fazlasıyla geride kalmakta. EQS’ nin şirket kar marjı adına sağlıklı olmaya başladığı düşünülmekte. Fakat S-Serisi kadar olmadığı da belirtiliyor.

Mercedes EQE

AB’nin sıkı emisyon yasaları sayesinde otomobil üreticileri iyiden iyiye elektrikli otomobiller için daha fazla araştırma ve geliştirme yapmasını istiyor. Sonrasında yalnızca elektrikli otomobil satmalarını zorunlu kılan seviyeye gelmeleri adına uğraşıyor. Bu sebepten ki otomobil üreticileri Ar-Ge için harcadıkları milyarlarca doları tekrar kazanmalılar.

Elektrikli otomobiller için yapılan açıklamalar şöyle; otomobillerin kar marjının iki sene içerisinde neredeyse içten yanmalı otomobillerle aynı seviyede olabileceği ifade edilmektedir. Mercedes EQ markkasının E-Segmenti’ndeki ilk elektrikli sportif sedanı EQE, tanıtılmış. 2021’deki dünya lansmanının ardından Türkiye’de de yollara çıkmıştır. EQE, Mercedes EQ markasının lüks sedanı EQS’nın elektrik mimarisine dayanmakta olan üst sınıf bir sedandır. Öyle ki EQE, ilk olarak 613 kilometreye kadar menzil sunan 292 HP gücündeki EQE 350 + ve 625 HP gücündeki Mercedes ortaya çıkmış. Daha sonra ise AMG EQE 53 4MATIC + versiyonlarıyla kullanıcılarla buluşmuştur.

Arabam Kaç Para

TRİNK SAT

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here