Mercedes’in Yeni Modelleri Kendi Kendine Drift Yapabiliyor!

0
1070
otonom drift modu
Tanıtıldığı günden bu zamana oldukça ilgi ve merak toplayan otonom sürüş, zaman geçtikçe seviye atlıyor. Çoğu otomobil üreticisi de artık otomobillerinde otonom sürüş özelliğine yer vermeye çalışıyorlar. Bu markalardan biri de Mercedes Benz. Marka, geçen yıl otonom sürüş sisteminde üçüncü seviyesinin onay aldığını bizlere duyurmuştu. Ancak Mercedes, otonom sürüşe yeni bir soluk getiriyor. Marka, önümüzdeki yıllarda yollarda göreceğimiz modellerinde otonom drift modu olabileceğini söyledi.

Yeni Teknoloji: Otonom Drift Modu

İlk adımlarını Tesla’dan gördüğümüz otonom sürüş kervanına artık birçok marka da katılmaya başladı. Peki otonom sürüş deyince aklınıza ne geliyor? Bizce rahatlık! Yani yorucu bir trafik yerine sağ koltukta veya arka koltukta yer almak hayli konforlu ve keyifli gibi gözüküyor.

otonom drift

Tesla ile birlikte Mercedes Benz gibi otomotiv sektörünün dev markaları sürücülerine sınırsız konfor ve rahatlık sunmayı hedefliyorlar. İşte bu noktada da otonom sürüş devreye giriyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Mercedes Benz, geçen yıl üçüncü seviye otonom sürüş sistemi çalışmasında onay almıştı. Marka şimdiyse otonom sürüşe bir başka heyecan daha katıyor. Otonom drift modu! Drift modu genellikle spor otomobillerde bulunuyor. Aynı zamanda da bunların çoğunda aracın kontrolü sürücüye ait oluyor. Mercedes ise otonom sürüş ile drift modunu birleştirip otonom drift modu geliştirmeyi planlıyor.

2024 Mercedes AMG C63 S

Otonom Drift Modunu Yeni Modellerde Görebiliriz

Her otomobil üretici firmanın yaptığı gibi Mercedes Benz’de elektrikli araç üretimini geliştirmeye devam ediyor. Marka, yeni modeli Mercedes AMG C63 S’in de 2024 yılında pazara sunulacağını açıklamıştı. Aynı zamanda bu modelde Mercedes’in elektrikli ürün gamında yer alıyor. Üstelik Mercedes, bundan sonra üreteceği elektrikli otomobillerinde otonom drift moduna yer vermeyi planlıyor.

Sıfır Km Mercedes Benz Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here