2021 için Nissan 370Z üretimi olmayacak. Nissan yeni 400Z modelinin lansmanı için hazırlanıyor. İlk olarak geçen sene Z Proto’nun tanıtılmasıyla prototip formunda görülen Nissan 400Z modelinin üretimi  galerilerde yer aldığında neredeyse hiç değişmemiş olacak. Peki bu gerçekleşene kadar 370Z ‘ye ne olacak? Nissan eskimiş olan Z modelini son bir kez daha güncelleyecek mi, güncellemeyecek mi? Bu sorunun cevabını Nissan sözcüsü Dan Passe’nin Motor Authority’e konuşurken yaptığı yorumlara dayanarak aldık.

Passe 2021 model Nissan 370Z Olmayacağını Doğruladı

Nissan 370Z

Passe 2021 model Nissan 370Z olmayacağını doğruladı; daha ziyade 2020 modeli bu yıl satılmaya devam edecek. Bu, muhtemelen son doğal olarak aspire ( içten yanmalı motor) olarak üretilmiş Z otomobilini isteyen nostalji meraklıları için iyi bir haber olabilir. 2020 Nissan 370Z, 2019 sürümüne göre daha az yükseltilmiş model olarak yer aldı.

Bunlar arasında, otomatik karartmalı dikiz aynası ve benzersiz grafiklere sahip 50.Yıldönümü Sürümü olan  modelinin standart donanımında vardı. Ayrıca 332 beygir gücü ve 270 Nm tork üreten, altı vitesli manuel veya yedi vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş,  3,7 litrelik V6 motorla birlikte çalışıyor. Passe’nin son yorumlarına göre, bu aktarım mekanizması en azından bir yıl daha yaşayacak.

400Z 400 Beygir Gücü İle Üretilecek

Gelecek olan 400Z’nin yaklaşık 400 beygir gücüne yükseltilmiş bir çift turbo V6 motoru ile tanıtılması bekleniyor. 400Z’nin yeni bir videosuna dayanarak, V6 oldukça iyi ses verdiği tespit edildi. 400Z  eğimli tavanı ve kare şeklindeki ızgarası ile anında Nissan Z modeli olduğu olduğu anlaşılacak bir formda olacak. Markanın karakteristik çizgileri de bu modellerde olacak.

Gözyaşına benzer farları 370Z serisinden farklı olmasının yanı sıra  400Z’nin arka kısmı daha çok kare şeklinde olacak. Yeni Z modelinde 370Z ile benzer sürüş dinamikleri sağlamasını bekleniyor. Bu tip araçlar şehirde kontrolü zor ve hızlı araçlardır. Umarız daha çok yünlü bir araç olarak üretilirler. Ayrıca spor araba olması nedeniyle şoför koltuk tasarımı çok basık bir şekilde tasarlanmıştı. Bu sorun da yeni modelde iyileştirmeye uğrayacak diye düşünüyoruz.  370Z de basık şoför koltuğu sorununu hatırlıyorsunuzdur.

Bu kusurlara rağmen 370Z, 30.000 $ ‘dan fazla parası olmayan değerli sürücülere bir çok güç sunuyor. Geçen yıl, yaklaşık 2.000 Kuzey Amerikalı satın aldı ve sportif coupe hayranlarının bu modele sahip olmak için daha fazla zamanı var.

 İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here