Bu arabalardan hangisini daha iyi olduğunu anlamaya mı çalışıyorsunuz? 2020’de hangi otomobili satın alacağınıza dair bilinçli bir karar vermek için Audi R8 Vs Q8’i karşılaştırın. Bu karşılaştırma, bu otomobillerin iç ve dış tasarımları, motor özellikleri, kilometre ve özellikleri temelinde yapılmıştır.

Audi R8

Süper otomobiller bazen otomobil dünyasının divaları olarak görülebilir. Audi R8, süper otomobil standartlarına göre uygun fiyatlı, sürüşü kolay ve yine de çok, çok hızlı.

Audi R8 modelleri
Audi R8 spor otomobilleri

Audi R8 Dış ve İç Tasarım

Audi, stilini basit ama çekici tuttu ve R8’i mükemmel bir spor otomobil görünümü haline getirdi. Ön uçta tek çerçeveli bal peteği ağ ızgarası ve fütüristik LED farlar bulunur. Menzili iki katına çıkararak 600 metreye çıkarabilen lazer ışıkları için bir seçenek de vardır. 20 inç alaşım jantlar ve ORVM’ler ile birlikte büyük kaput üzerindeki keskin çizgiler ve yan taraftaki geniş çamurluk kemerleri, sportif görünümle uyumludur. Arka tarafta CRPF sabit arka kanat ve egzoz boruları arasına yerleştirilmiş difüzör bulunur.

Spor otomobil, önünde büyük bal peteği ağ ızgarasına ve daha büyük hava girişlerine sahip olmak için ölmek üzere görünmektedir. Kabin birinci sınıf bir muamele ve yapılandırılabilir 12,3 inçlik Audi sanal kokpit ve yeni geliştirilmiş kova koltukları gibi bir dizi teknik yardım alıyor. Kaputun altında, yüksek kapasiteli 5,2 litrelik, doğal emişli V10 motor muazzam bir güç üretiyor. Üç sürüş moduna sahip 7 vitesli S-tronic şanzıman, sürüşü sürekli quattro dört tekerlekten çekiş sistemine yönlendirir.

Audi R8 modeli otomobilinin parçalanmış görüntüsünden hazırlanan poster
Audi R8 modeli otomobilinin parçalanmış görüntüsünden hazırlanan poster

İçeride, Audi R8 V10 Plus, birinci sınıf deri döşemeyle sarılmış yeni koltuklar ve önceki modelde görülen düğme ve düğmelerin çoğunun yerini alan 12,3 inç sanal kokpit sunuyor. Spor otomobil, 500 Watt Bang & Olufsen ses sistemi, Audi telefon kutusu, MMI touch ile MMI navigasyon plus, Audi’nin sanal kokpiti, Audi’nin müzik arayüzü, Bluetooth arayüzü için bir seçenek sunuyor. Güçlü frenleme gücü seramik frenlerle sağlanır, önde 6 pistonlu sabit kaliperli fren ve arkada 4 pistonlu sabit kaliperli fren bulunur. Isıtmalı, iklim kontrollü, güç ayarlı ve entegre LED göstergeli ve saklama paketli elektrikli katlanır ORVM’li kovalı koltuklar, araç içi konfor özelliklerinden bazılarıdır.

Motor Özellikleri ve Şanzıman

 

R8’e güç veren güçlü 5,2 litrelik, doğal emişli V10 motor 610 beygir gücünde. Quattro dört tekerlekten çekiş sistemine güç aktaran iletim, üç sürüş moduna sahip yedi vitesli bir S-tronic birimidir. Motor, 3,2 saniyede yıldırım hızında 100 km / s hıza ulaşıyor ve 330km / s’lik en yüksek hız işaretine ulaşıyor ki bu oldukça etkileyici.

Audi R8, Motor görünümü
R8 Kaputunun altındaki V10 Motoru

Dövme alüminyum jantlar, 10 kollu Y parlak tornalanmış kaplama, mat titanyum görünümlü 5 çift kollu tasarım ve parlak antrasit siyah parlak kaplamalı 5 çift kollu tasarım dahil olmak üzere birçok tasarım ve kaplama seçeneğiyle mevcuttur.

Audi Q8

Audi Q8, yedi koltuklu bir motora ihtiyaç duymayan ve tamamen pratiklikten çok stile odaklanan insanlara yönelik büyük bir lüks SUV. Temelde BMW X6 ve Mercedes-Benz GLE Coupe’nin beğenisine rakip olsa da, Q8’in tasarımı bu ikisi kadar abartılı değil.

Audi Q8
Audi Q8 lüks SUV görünümü

Audi Q8 Dış ve İç Tasarım

Audi Q8, 21 inç seçeneğiyle birlikte 20 inç alaşım jantlarla birlikte gelir; ve yerden yükseklik 254 mm’dir. Kısa çıkıntılar ve quattro dört tekerlekten çekiş, Q8’e arazide de başarılı olma ayrıcalığını veriyor ve amortisör kontrollü süspansiyon bile onun arazi yeteneğini vurgulamada hayati bir rol oynuyor. Audi, konforlu veya sportif bir kurulum olan kontrollü amortisörlü uyarlanabilir havalı süspansiyonu sunar. Sürüş yüksekliğini sürüş durumuna göre 90 mm’ye kadar ayarlar.

Audi Q8 iç tasarımı
Q8 iç kabin görünümü

Kabin, arabanın sunduğu tüm eşyalarla fütüristiktir. Audi, masaj fonksiyonlu ve havalandırmalı özelleştirilmiş konturlu koltuklar, dört bölgeli klima kontrolü ve koku ve iyonlaştırıcı içeren hava kalitesi paketi dahil olmak üzere otomobilde çok sayıda seçenek sunuyor. Kontrol panelini süsleyen iki büyük ekran var. Üstteki, navigasyonu ve bilgi-eğlence sistemini kontrol etmek için 10,1 inçlik bir birimdir. Alttaki, ısıtma ve klima için ekranlara sahip 8.6 inçlik birimdir. Tabii ki, çok işlevli direksiyon simidi aracılığıyla iki görünüm arasında değiştirilebilen 12,3 inç yüksek çözünürlüklü bir ekran olan Audi’nin sanal kokpiti de var.

Motor Özellikleri ve Şanzıman

Q8 sadece benzinli motorla satışa sunuluyor ve 340 beygir güç üreten 3 litrelik TFSI motor ile satılıyor. Araba 500 Nm tork geliştirecek ve 0-100 km / s’den sadece 5.9 saniyede hızlanacak. En yüksek hız 250 kmph olarak derecelendirilmiştir. Q8 ayrıca 48 voltluk bir ana elektrik sistemine sahip ve bir lityum iyon pil ve bir kayış alternatör marş motoru içeriyor. Frenleme sırasında 12kW’a kadar gücü geri kazanabilir ve onu aküye geri besleyebilir.

İkinci el Audi fiyatları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here