Dacia’dan Yeni Logosuyla Yenilikçi Bir İmaj

Dacia, otomobil pazarında cazipliğiyle ve ihtiyaca yönelik üretimiyle sürücünün beklentisini hep iyi karşılamasıyla bilinmektedir. Logosunu değiştirerek yeni bir imaj kazanan marka,  modellerinde uygulayacağı modern tasarımıyla ve bünyesine eklediği yeni renkleriyle yine bu beklentileri karşılayacak gibi duruyor.

Yeni Logoya Genel Bir Bakış

Yeni logo tasarımı

Dacia tasarladığı yeni logosu ve amblemiyle  farklı ve iddialı bir marka olduğunu gösterdi. Beyaz renkte tasarlanan yeni logosunda D ve C harflerinin bir bütün olarak birbirinin tersi şeklinde olup, geometrik çizgileri bir zincirin halkalarından esin alınmıştır. Bu tasarımla marka sadeliğe, sağlamlığa ve özgünlüğe önem verdiğini göstermiştir.

Yeni Dacia logosu markanın benliğinden çıkılmayacak şekilde tasarlanıp, dışarıdan kolayca fark edilebilecek sadeliğe sahiptir. Zincir şeklinde olan logosu sağlamlığı ve gücü temsil etmesinden kaynaklı olarak kullanan kişilere güvenilirliğini hissettirmektedir. Logo aracın ön ızgarasında ve jantların ortasında yer alırken, Dacia yazısı aracın arkasında bagaj panelinde ve direksiyon simidinde yer almaktadır.

Modern ve Çevre Dostu Bir Dacia

Logonun yanı sıra araçların dış tarafında göze çarpan başka değişikliklerde var. Tüm modellerinde Monolit Gri tavan rayları kullanacak. Ayrıca ön ve arka tamponlarda alt koruma kaplamaları da yer alacak. Otomobillerinde renk seçimini de Haki renginden yana kullanmaya başlayacak. Bu sayede Dacia yeni imajını doğayla bağdaştırdığını bize gösteriyor.

Dacia bu değişimini bünyesine 100% elektrikli Spring ve C segmenti Jogger’ı ekleyerek modellerinde de göstermiştir. Bu sayede marka, çevre dostu olmaya bir adım daha yaklaştığını bize kanıtlıyor.

Yeni Dacia

Dacia, 2021’de alınan karara göre, 2023 yılında araçların maksimum hız limitini 180 km/h olarak ayarlayacak. Bu sayede marka, bu atılımı yaparak Renault Group içerisinde de bir ilke imza attı.

Bütün bu gelişmelere bakıldığında Dacia bir tek logo ve amblemle kalmamış gibi duruyor. Yeni model, yeni renk ve yeni atılımlarıyla beraber markanın bir tek imaj olarak değişmediğini gösteriyor. Bütün olarak yenilikçi ve özünden çıkmayan yepyeni bir Dacia var karşımızda.

Yeni Dacia

Markanın bu gidişatına markanın CEO’su Denis Le Vot, geçtiğimiz sene yaptığı açıklamada markanın pazardaki konumunun ilk günden beri özünü bozmadan gitmesi, her zaman erişilebilir ve cazip olması sayesinde büyüdüğünü vurgulamıştır. Bu sene yaptığı açıklamada ise yeni imaj değişikliğinin planını bir yıldan uzun süredir yapıldığını belirtmiştir. Dacia’nın değerleri olan sağlamlık, sadelik, ve özgünlük ilkelerinin yeni imajıyla daha iddialı ve uyumlu bir şekilde olduğunu, bu değişimin markanın hedeflerine ulaşmasında itici güç görevi gördüğünü dile getirmiştir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here