Tesla Model S Plaid kazası iki insan ve bir köpek ölümüyle birlikte kötü sonuçlandı… Saatlerce eski bir Tesla Model S Plaid’i kullanan bir adam yüksek hızlarda bir eve çarptı. Daha doğrusu eve girdi ve ortalarda biraz kaldı diyebiliriz. Ayrıca edinilen bilgilere göre bu kaza gerçekleşmeden önce sürücü Model S’i ile birlikte 187 km hıza çıkmıştı. Bu oldukça yüksek bir hız değeri ve genelde bu hızlarda evi sonda fark etse bile durmak olanaksız olabilir.

Kötü sonuçlanan bu Tesla kazasında, ev sahibi, köpeği ve Tesla’nın içindeki bir yolcu öldü. Ayrıca kazada araçta bulunan diğer 3 yolcu da ağır yaralandı. Bu olayın ardından Model S sürücüsü cinayetle suçlandı. Çünkü bu kaza 48 km / saat hız sınırına sahip bir Tampa Bay yerleşim bölgesinde meydana geldi. Tesla Model S’in asıl sahibi, teslimattan saatler sonra sürücü koltuğunu bir arkadaşına teslim etmişti. Ayrıca sedanın içinde toplamda dört kişi vardı.

Tesla Model S Plaid Kazasında Sürücüsü “En Az 187 Km Hız” ile Yolda Gidiyordu

Vaughn W. Morgan yaptığı kaza sonucunda cinayet suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Kaynakların bildirdiğine göre tutuklama raporu sürücü için şöyle diyor: “Mongan, bir arkadaşının Tesla’sını araçtaki diğer dört yolcuyla birlikte 22:15 civarında kullanıyordu. Ve sürücü koltuğunda oturan Morgan, hız sınırının 48 km olduğu Manning Yolu’nda en az 187 km hıza çıkmıştı.” Akşam saatleri ve yüksek hız ile birlikte bu kötü sonuçlanan bir kazaya yol açtı.

Tesla Model S Plaid Kazası Kötü Sonuçlandı!

“En az 187 km” Sürücü bu hıza ulaştıktan sonra bir dur levhasını yıkarak geçti. Ardından bir kavşaktan geçti ve bir sete tırmandı. Bu yükseklik ise Tesla Model S Plaid’i bir evin çatısına çarpacak ve onu parçalayacak kadar havaya fırlattı.

Hem Evde Yaşayan Kişi Hem De Köpeği Bu Tesla Kazasında Sağ Çıkamadı

Tesla’nın eve çarptığındaki hızı o kadar güçlüydü ki duvar ve önüne çıkan tüm engellerle birlikte ev sahibi uzaklara savruldu. Hatta öyle ki ev sahibi Donna Rein’i evin içinden ön bahçeye kadar itti. Tesla Model S Plaid’in eve çarpması ile hem ev sahibi hem de köpeği kazanın şiddeti ile anında savrularak öldü. Aracın sürücü Morgan ve araçta bulunan diğer iki yolcu ağır bir şekilde yaralandı. Ayrıca Tesla Model S Plaid’in asıl sahibi Travis Meisman araçta ölen ikinci ölüm olarak kayda geçti.

Hatta Model S’in sahibi Meisman, Tesla’yı kazadan sadece birkaç saat önce teslim almıştı. ABC üyesi WFTS’ye göre kazayı yapan yolcu Morgan, Meisman’a aracı test edip edemeyeceğini sormuştu. Ancak gözden kaçırdıkları şey seyahat ettikleri sokağın ve yolun durumuydu. Burası, hız sınırının düşük olduğu bu yolun her iki tarafında da evlerin bulunduğu çok dar bir konut ara sokağıydı. Ayrıca tehlikeli olan bu durumu daha da kötüleştiren şey yolda fazla miktarda çukurların var olmasıydı. Daha da kötü çukurlara ek yolun büyük bir kısmı düzensiz asfalt ile doluydu.

Tesla Model S Plaid Kazası Kötü Sonuçlandı!

Şimdi, ailenin kızı ve iki torunu için birincil bakıcı olan Donna Rein için bir GoFundMe sayfası kuruldu. Bu evde Donna Rein, kızı ve torunları ile birlikte toplam dört kişi yaşıyordu. Kaza sonucunda hayatını kaybeden ev sahibinin kızı, Morgan ve Meisman’ın mülküne karşı dava açtı.

Yüksek Performanslı Araçlar, Yüksek Performanslı Bir Eğitim Süreci İle Birlikte Mi Gelmeli?

Bu konuyu anlatıya dahil etmek istemesek de, Tesla ve benzeri diğer birçok üreticinin fabrikasından çıkan araçlara bir sınırlama getirmeli mi? Sorusunu tartışmak istiyoruz. Yüksek beygir gücünde araçlar üreten diğer otomobil üreticileri bu araçları üretmeye devam edecekse buna bir çözüm bulmalı.

Bu çözüm belki bir yüksek performanslı bir sürüş okulu ve eğitim süreci olabilir. Markalar böyle birşey sağlasalar harika olmaz mıydı? Bunun zorunlu olması gerektiğini söylemekten çekiniyoruz. Ayrıca her arabayı sahibi dışında kullanan başka sürücülerin de olduğunun farkındayız. O yüzden bu sistemin tam olarak bu durumda yardımcı olmayacağını biliyoruz.

Yine de, bu arabalar için bir sürücü kursuna sahip olmak, sahipleri için bir onur nişanı olacak. Ve tabi ki herkesin yararına olacaktır. Bir işletmeye parasını nasıl harcayacağını söylemek için değil, örneğin Tesla Model S ve Dodge Charger’ın yaşına bakın. Model S 2012 yılında çıktı ayrıca Charger’da 57 yaşında falan.

Yani bu şirketler yıllar önce takım ve geliştirmeyi göz ardı etti. Sahiplik için yüksek performanslı bir eğitim sağlamak için küçük bir kıpırdama olmalıdır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here