2022 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde ikinci el otomobil piyasası hareket beklentisi yarattı. Şu ana kadar oldukça olağan şekilde seyreden piyasada özellikle yılbaşı öncesi bir hareketlilik beklentisi mevcut. Bu konuda ise Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar bazı açıklamalar yaptı. Çağlar’a göre yılbaşına doğru hareketlilik biraz daha artacak. Bunun sebebi ise yılbaşından sonra araç fiyatlarının artacağı düşüncesinin piyasada hakim olması. Konu ile ilgili tüm detayları ve açıklamaları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

İkinci El Otomobil Piyasası Durgunluğunu İlerleyen Günlerde Bozacak

İkince el otomobil piyasası şu ana kadar durgun bir durumda idi. Fakat piyasanın yılbaşına doğru hareketleneceği tahmin ediliyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda fiyatlarında artış yaşanan otomobiller, yeni ikinci el yasasından sonra durgunluğa büründü. Geçtiğimiz hafta yapılan ÖTV’nin düşürülmeyeceği açıklamasının ardından ise piyasadaki herkesin kafasından büyük bir soru işareti kalkmış oldu. Yeni araç sahibi olmak isteyenler ise araç fiyatlarının yeni yılda artacağı düşüncesinden dolayı Aralık ayını beklemeye başladılar. Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar da bu konuda tavsiyeler verdi. Çağlar, araç sahibi olmak isteyen kullanıcıları, yeni yıl öncesinde alışverişlerini yapmaya davet etti.

İsmail Çağlar’a göre şu anda ikinci el otomobil piyasası normal bir seviyede. Çağlar, bu konuda yaptığı açıklamasında ise “Kötü bir durumda değiliz. 3-5 aydır ÖTV yönünde yapılan indirim dedikoduları çıkmıştı. Bundan dolayı insanlar alışveriş yapmakta geri durmuştu. Son olarak Bakan beyin açıklamaları sonrası, tekrar hareketlilik başladı. Yılbaşına doğru hareketliliğin daha da artacağını düşünüyorum. Çünkü yılbaşından sonra fiyatların bir tık daha artacağı düşüncesi var. Şuan ki piyasadan esnaflar ve müşterilerimiz, kendi ceplerine uygun bulduğu yerlerden araçlarını almalarını tavsiye ediyorum” dedi.

ikinci el araba satışı

Durgunluğun Sebeplerin Birisi de Kredi Sıkıntısı

Şu anda ikinci el otomobil piyasası, belirttiğimiz üzere durgun bir şekilde ilerliyor. İsmail Çağlar ise bu konuda bir kaç farklı neden olduğunu belirtti. Çağlar’a göre bu nedenlerden birisi son dönemlerde ikinci el otomobil piyasası üzerine yapılan ve yapılacağı konuşulan değişiklikler. Bunları, yeni çıkan ikinci el otomobil yasası ve yapılacağı konuşulan ÖTV indirimi olarak sıralayabiliriz. Fakat yasaya artık tüm piyasa alışmış durumda. Diğer yandan ise ÖTV indirimi yapılmayacağı da geçen hafta Bakan Nebati tarafından açıklandı. Bunların ardından ise bu iki konunun piyasaya olan etkileri azalmaya başladı. Çağlar’a göre piyasayı etkileyen bir diğer neden ise otomobil kredilerinde yaşanan sorunlar. Çağlar bu konuda “Kredi durumu bunu çok etkiliyor. İnsanlar kredi alamıyorlar. Bu fiyatlara zamanla alışılacak, uyum sağlanacağını düşünüyorum.” dedi.

Peki siz ikinci el otomobil piyasasının durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni yıl öncesinde piyasada bir hareketlenme yaşanacak mı?

Siz de Aradığınız İkinci El Otomobili Bulmak İçin Tıklayın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here