Hepimizin uzun bir süredir beklediği otomobilde ÖTV indirimi açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu konuda açıklama yaptı. Buna göre önümüzdeki süreçte bir ÖTV indiriminin söz konusu olmadığı belirtildi. Fakat ÖTV’de matrah düzenlemesi yapılacağına dair bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Otomobilde ÖTV İndirimi Yok Fakat Matrah Artırımı Yapılacak

Bugün TBMM’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Plan ve Bütçe Komisyonu gerçekleşti. Bunun ardından ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati otomobilde ÖTV indirimi ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Nebati, ”Otomobilde ÖTV indirimi yok, matrah artırımı üzerinde çalışılıyor.” ifadelerini kullandı. Bunun ardından ise ÖTV’de herhangi bir indirimin olmayacağı fakat matrah artırımı olabileceği de açıkça anlaşılmış oldu.

TOGG ÖTV Oranı Ne Olacak?

ÖTV Matrahı Nedir?

Vergi yasalarına göre belirlenmiş ve vergi borcunu hesaplamak için kullanılan yapıya ÖTV matrahı denir. Özelliklerde otomobillerde ÖTV hesaplanmasında kullanılan bu yapı farklı alanlarda da kullanılır. Günümüzde yapılan kanun kapsamında araçların fiyatları üzerinden yüzde ile birlikte vergi hesaplaması yapılır. Kısaca aracınız hangi matraha giriyorsa ÖTV oranı da ona göre hesaplanır.

Son Düzenlemeye Göre ÖTV Matrah Oranları Ne Durumda?

ÖTV matrah oranlarına en son Ocak 2022 tarihinde bir düzenleme gelmişti. Buna göre ÖTV Matrahı vergisiz fiyat için;

  • 120.000 TL altı için %45
  • 120.000-150.000 TL arası %50
  • 150.000-175.000 TL arası %60
  • 175.000-200.000 TL arası %70
  • 200.000 TL üstü %80

olarak belirlenmişti. Yeni düzenlemenin ardından ise bu oranların ne durumda olacağı bilinmiyor.

ÖTV’siz Araba Fiyatları Nasıl Olurdu ? ⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here