Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı İzmir İktisat Kongresi Basın Toplantısı sonrası önemli sorulara yanıt verdi. Ayrıca Bakan Nebati, ÖTV indirimi hakkındaki sorulara da cevap verdi. Araç sahibi olmak isteyenleri üzecek açıklamalar yaparak “ÖTV indirimi şu anda söz konusu değil. Araçların zor bulunduğu bir dönemde ÖTV indirimi olmaz. Bu konuda herhangi bir çalışma olmayacak” şeklinde konuştu.

“ÖTV İndirimi Söz Konusu Değil”

hazine ve maliye bakani nebati

Bakan Nebati, Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi’nin tanıtımında yeni yılda merak edilen önemli konular hakkında açıklamalar yaptı. Enflasyon ve bütçe performanslarına kadar bir çok konu hakkında açıklamalar yaptı. İkinci el ve sıfır otomobilde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) konuşulurken vatandaşın indirim beklentisi güncelliğini koruyor. Bununla birlikte bakanlık olarak bir çalışma yürütmediklerini ve ÖTV muafiyetinin gündemde olmadığını belirtti.

ÖTV Matrah Düzenlemesinde Son Durum

otomobil

Diğer yandan geçtiğimiz ay otomobillerde ÖTV matrah limiti Resmi Gazete’de yayınlanan haberle birlikte güncellendi. Buna göre yüzde 45 olan ÖTV oranı, 120 bin TL’den 184 bin TL’ye yükseldi. Yüzde 50 olan ÖTV oranın matrah eşiği 150 bin TL’den 220 bin liraya, yüzde 60 ÖTV matrah eşiği 175 bin TL’den 250 bin TL’ye, yüzde 70 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 200 bin liradan 280 bin liraya çıktı.

Düzenlemeye göre motor silindir hacmi 1600 cc altındaki araçlar için alt limit 184 bin TL, üst limit ise 280 bin TL’ye çıktı. Motor gücü 50 kW’ı geçip, motor silindir hacmi 1800 cc’yi geçmeyen otomobillerde ise alt limit 130 bin TL’den 228 bin TL’ye çıktı. Ayrıca matrah üst limit ise 170 TL’den, 350 bin TL’ye çıktı.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here