Garantili İkinci El Otomobil Satışı ve Trink Sat

0
4985
garantili ikinci el otomobil

İkinci el otomobil piyasası son iki yıldır tarihinde görmediği hareketliliği yaşadı. Bu hareketlilikte sıfır araç stoklarının azalması büyük bir rol oynadı. Süreç içinde güvenli alternatif çözümler arayan kullanıcılar, garantili ikinci el otomobil alım satımı yapan firmalarla karşılaştı. Arabam.com bünyesinde başlatılan ‘trink sat’ uygulaması da bu güvenli araç satışı için kullanıcıların en çok tercih ettiği alan oldu. Ancak otomobil alırken de garantili almak isteyen kullanıcılar, bu garantinin kapsamının ne olduğunu araştırmaya koyuldular. İşte garantili ikinci el otomobil satışına dair detaylar.

Garantili İkinci El Otomobil Satışı

garantili ikinci el otomobil

Bu kulvarda faaliyet gösteren firmalar, öncelikle otomobillerinin belli standartları karşılamasını bekliyor. Genelde yaş ve kilometre sınırlarının belirleyici olduğu sektörde, firmalar otomobillerine 1 yıldan başlayan garantiler veriyorlar. Bu garanti süresi içinde otomobilin motor ve şanzıman gibi ana aksamları kesin olarak garanti kapsamındadır. Bazen yürür aksam, klima, turbo, elektronik üniteler gibi ana aksamlarında yaşanacak problemler de satıcı firma tarafından karşılanır.

Bundan ayrı olarak, otomobilin satışı esnasında verilen bilgilerin doğruluğu da satıcı firma tarafından yüklenilen bir sorumluluk kapsamında değerlendirilir. Otomobilin satış işlemi gerçekleştikten sonra geçmiş bir haciz, trafik cezası veya HGS borcu çıkması durumunda da satıcı firma sorumluluk alır. Satış öncesinde otomobilin geçmiş hasarlarına dair verilen bilgiler de bağlayıcıdır.

Garanti Kapsamında Yer Almayan Hususlar

Garantili ikinci el otomobil satışı konusunda sorumluluk kabul edilmeyen noktalar ise otomobilin düşük maliyetli aksesuarlarıdır. Havalandırma ızgaraları, çakmak, radyo düğmesi, lambalar gibi kısımlar dış etkenlere fazlaca açık olduğu için garanti kapsamında değerlendirilmez.

Garantili İkinci El Araç Almak Pahalı Mı?

Araç alırken kusursuz almak, satarken ise bazı şeyleri görmezden gelmek ikinci el otomobil piyasasının hoş olmayan pratiklerindendir. Böyle bir piyasada garantili otomobil satmanın da almanın da hiç şüphesiz bir bedeli var. Piyasanın hiç de dışında olmayan fiyatlar, küçük farklar ile size güveni satın almayı da vaat ediyor. Eğer kafam rahat olsun diyenlerden iseniz, aracınızı ‘trink sat’ ile satıp güvenilir firmalardan ikinci el otomobil alarak yeni aracınızın keyfini sürebilirsiniz.

Trink Sat

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here