Mercedes E Serisinden Başlar Klişesi Doğru Mu?

0
8000
mercedes e serisinden başlar

Mercedes-Benz, birçok otomobil tutkunun bir gün sahip olma hayalini kurduğu bir markadır. ‘Yıldız olsun ne olursa olsun’ gibi deyimler, eski model Mercedesleri de cazip hale getirmiştir. Bu yazımızda Mercedes hakkında piyasada dolaşan bir klişeyi tartışacağız. Bu klişeyi kimin çıkardığını bilmiyoruz, ancak C Serisi sahiplerinin oldukça alındığını iyi biliyoruz. Bakalım Mercedes gerçekten E Serisinden başlar mı? Yoksa C Serisi de oldukça tatminkar bir Mercedes denilebilir mi?

Mercedes E Serisi vs Mercedes C Serisi

mercedes e serisinden başlar
C Class – E Class

Öncelikle şu farkı ortaya koyalım: Mercedes E Serisi E segmenti bir otomobildir. Yani BMW 5 Serisi ve Audi A6 ile aynı sınıfta. Öte yandan C serisinde bakacak olursak o da D segment kategorisinde BMW 3 Serisi, Audi A4 ve VW Passat ile aynı kategoride yer alıyor.

Mercedes-Benz de her otomobil markası gibi farklı amaçlara yönelik otomobiller üretiyor. A,B, C serileri de bu kapsamda farklı amaçlara hizmet eden otomobiller. En çok kıyaslanan E Serisi ile C Serisi arasındaki farkları da gelin şöyle anlatalım: Mercedes-Benz C Serisi, özellikle 2007 yılı sonrasında genç nesilleri yakalamak için tasarım dilini yeniden şekillendirdi. AMG gövde yapısı ile daha da sportif bir çehreye bürünen C Serisi, sonraki nesillerde de bu amacını ve çizgilerini korudu.

mercedes e serisinden başlar
C Class – E Class

Dışarıdan şöyle bir baktığınızda E Serisi için iki şey söyleyebilirsiniz: Küçük S Class veya büyük C Class. Yazımızın konusu olduğu için C Serisi ile karşılaştırıldığında dışarıdan daha geniş ve olgun bir duruş benimseyen E Serisi, iç mekanda da bu duruşunu sürdürerek daha elegant bir görüntü çiziyor. Ön panelde kendini belli eden bu değişim, otomobilin arka bölümünde daha çok hissediliyor. Dışarıdan bakıldığında da arka kapısı daha küçük olan C Serisine kıyasla hem kapı boyutlarının oranı hem de koltuk genişlikleri ile dikkat çeken E Serisi, farkını fark ettiriyor.

Mercedes E Serisinden Mi Başlar?

C Class – E Class

Toplumumuzda Mercedes-Benz markasına atfedilen imaj ve rol, E Serisi ile yansıtıldığı için böyle bir klişenin yayılması normal. ‘Makam arabası’ rolü ile özellikle halk arasında yayılan kimliği, onun C Serisinden teoride uzaklaşmasına neden oluyor. Elbette bütün bu imajın yanında süspansiyon, malzeme kalitesi ve yalıtım özellikleri ile de C Serisinden ayrılan E Serisi, kullanıcılarını da ayrıcalıklı bir konuma getiriyor.

Ayrıca C Serisinin sportif karakteri gereği kaput ucunda kullanılmayan yıldız ambleminin, E Serisinde kaput ile birlikte kokpitten görünmesi de şoför için önemli bir fark. C Serisinin sürücü koltuğundan cama bakınca sıradan bir otomobil hissi alırken E Serisinden itibaren Mercedes amblemini göreceğiniz için hangi arabanın içinde olduğunuzu daha iyi anlıyorsunuz.

Yine de bu ayrıcalıklar, C Serisini Mercedes kimliğinin dışına itmeyi gerektirmiyor. Eğer öyle bir şey olursa, S Class sahipleri bağımsızlığını ilan edebilir 🙂

 

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Fotoğraflar carwow.co.uk adresinden alınmıştır.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here