İkinci El Araç Fiyatları Mayıs 2022 Analizi

Indicata pazar verilerine göre, mayıs ayında ikinci el araç pazarında fiyatlar yüzde 27 artış gösterdi.

0
2298
İkinci El Arabaların görüntüsü

Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda meydana gelen olaylardan ikinci el araç piyasası da etkileniyor. Indicata’nın pazar analizine göre ikinci el araç fiyatlarında olan artış verilerini siz değerli okuyucularımıza sunuyoruz.

 Araç Satışları %14 düştü.

Araba sahibi olmak isteyen birçok kişi özellikle yaz aylarını beklemekteydi. Fakat geçtiğimiz yılın aynı dönemi baz alındığında bu yıl araç satışlarında %14’lük bir düşüş gerçekleşti. Bu düşüşün en önemli sebebinin ise ikinci el araba fiyatlarında meydana gelen artış olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci El Araç Anlaşması

İkinci El Araç Fiyatları %27 arttı.

Mayıs ayına gelindiğinde Türkiye’de araç satışlarının büyük bir bölümünü gerçekleştiren markaların, 260 modelinde, tüm segmentlerde ortalamada yüzde 27 fiyat artışının olduğunu, en çok artışın ise B ve C segmentlerinde olduğunu görebiliriz. İkinci el araba piyasası içerisinde özellikle 3 aydır durgun bir hareketlilik görünürken son zamanlarda hareketlilik oldukça artış gösterdi. Mevcut döviz ve diğer maliyetler ile birlikte araba fiyatları üzerinde büyük bir artış saptandı. Bu artışların bir çok farklı etkeni var. Fakat özellikle ilerleyen dönemde ikinci el araç fiyatlarının tekrardan eski haline dönebileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Araba Fiyatlarının Artışında En Önemli Etken Yatırım

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de insanlar mobilite ihtiyacı haricinde yatırım amaçlı olarak ikinci el araba satışına yöneldi. Bu yatırım amaçlı yönelme ise araç fiyatlarında artışa neden oluyor.

İkinci El Araba pazarı

Fiyatı En Çok Artan Otomobil Markaları

Türkiye’de ikinci el araç satışının yaklaşık olarak %80’inin gerçekleştiren ilk 10 markanın Mayıs ayında gerçekleştirdiği satışların ortalama fiyatları ele alındığında;

  • Mercedes ve Peugeot markalarının modellerinde yüzde 27,
  • Opel ve Toyota markalarının modellerinde yüzde 26,
  • Fiat ve Ford markalarının modellerinde yüzde 25,
  • BMW modellerinde ise yüzde 24 artış gerçekleşti.

İkinci El Araba Fiyatlarını Görmek İçin Tıkla⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here