Güneş Enerjili Otomobil Lightyear 0 Sahnede

0
2036
Güneş Enerjili Otomobil Lightyear 0, önden görünüm

Güneş enerjili otomobil Lightyear 0 sonunda ortaya çıktı. Çevre dostu otomobilin tam 7 ay boyunca şarjı bitmiyor. Elektrikli araçları her geçen gün daha çok hayatımızda görüyoruz. Markalarda bu pazarda birbirleriyle yarışmaya devam ediyorlar. Yepyeni girişimler ve köklü otomobil devlerinin çekişmeli mücadelesi sürüyor. Herkes elektrikli araçlarla uğraşırken Lightyear sürdürülebilirliğe farklı bir noktadan bakıyor. Bu anlamda da yeni güneş enerjisiyle çalışan otomobil modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Güneş Enerjili Otomobil ile Yakıt Maliyetine Son

Güneş Enerjili Otomobil Lightyear 0, üstten görünüm, gri renk

Bu zamana kadar başka güneş enerjisiyle çalışan araçlar üretilmişti. Ancak Lightyear sadece konsept olarak kalmadan piyasada yer almasını istiyor. Bunun için belirlediği fiyat ise 250 bin Euro. 625 km menzili olan araç rakiplerine göre bu anlamda önde. Çevre dostu otomobil 70 km’lik mesafeyi yalnızca üzerindeki güneş enerji panelleri sayesinde kat ediyor. 4.8 m2’lik panellerdeki enerji bataryada toplanıyor. Bu da aracı şehir içinde hiç şarj etmeden bile kullanmanın mümkün olduğu anlamına geliyor. Ancak araç soğuk iklime sahip bir coğrafyada kullanılacaksa şarj gerekebilir. Çünkü çevre dostu otomobil güneşli bir havanın olduğu günde 35 km yetecek kadar enerji depolayabiliyor. Üstelik bu enerji tamamen bedava. Yakıt masrafını ortadan kaldırmaya çalışan otomobil İspanya koşullarında 7 ay şarjsız yoluna devam ediyor. Hollanda ikliminde ise 2 ay hiç şarj gereksinimi duymuyor.

Lightyear 0 Teknik Özellikler

Güneş Enerjili Otomobil Lightyear 0, beyaz renk, önden görünüm

Güneş enerjisi ile çalışan otomobil tam 174 beygir gücünde ve 1.720 Nm tork üretiyor. Ayrıca 0’dan 100 km/s hıza da 10 saniyeden kısa bir sürede ulaşıyor. Aracın azami hızı da 160 km/s. Bu anlamda etkileyici bir tork değerine sahip olduğunu söylemek mümkün. Ancak hız konusunda kendisini biraz geliştirmesi gerekli gibi görünüyor. Zaten Lightyear da şu anlık daha hızlı olmayı değil, daha uzun mesafeyi hedef olarak belirlemiş durumda.

Güneş Enerjili Otomobil İç Mekan

Güneş Enerjili Otomobil Lightyear 0, iç mekan

Son olarak aracın iç mekanında şık ve fütürsitik bir hava hakim. Ayrıca bu çevre dostu otomobilin oldukça geniş bir yolcu kabini olduğunu söylemek de mümkün. Tamamen teknoloji ile donanmış olan bu araç tüm akıllı cihazlarla uyumlu çalışıyor. Ayrıca birçok uzaktan yazılım güncellemesi ve sürüş destek sistemi aracın içerisinde mevcut.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here