Aston Martin Elektrikli Arabaları ile Yeşil Bir Marka Olma Yolunda

0
1878

Aston Martin elektrikli otomobillerin piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bunun için ürün yelpazesini genişletecek olan Aston Martin, yavaş yavaş tamamen elektrikli bir markaya dönüşmeyi hedefliyor. Bunun için ilk önce hibrit modellere, sonrasında ise tamamen elektrikli modellere geçmeyi hedefliyor. Böylece, yanmalı motor sistemini yakın zaman içerisinde tamamen bırakacak.

aston martin elektrikli araba, yeşil renk, arkadan görünüm

Tüm dünyada otomobil üreticileri elektrifikasyon süreçlerini hızlandırmaya çalışıyorlar. Aston Martin de bunu gerçekleştirmek istiyor. Ancak elektrifikasyon süreci lüks arabalar için biraz daha zorlu gerçekleşiyor. Ancak yine de yavaş yavaş tıpkı Aston Martin gibi Ferrari ve Lamborghini de hazırlıklar yapıyor. Hatta gelecekte tamamen elektrikli otomobil üreticisi olmaya hazırlanıyorlar. Aslında, İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin, ilk olarak Rapide E adlı elektrikli sedanıyla bu sürece öncülük etmek istemişti. Ancak 2015’te başlayan bu proje bir türlü nihayete eremedi.

Hibrit Modeller ile Elektrifikasyona Alışma Süreci

aston martin elektrikli araba, yeşil renk, önden görünüm

İngiliz lüks araba üreticisi şimdi elektrifikasyon sürecine yeniden başlamak istiyor. Sil baştan yaptığı elektrikli araç sayfasına temiz bir başlangıç yapmak istiyor. Bunu da “Aston Martin Racing Green” planı ile açıklıyor. Bu plana göre ilk Aston Martin plug-in hybrid modeli 2024 yılı itibariyle piyasada boy gösterecek. Bu model aslında daha önce 2021’de çıkması planlanan ‘Valhalla’ adlı arabanın gelişmiş hali olacak. Arkadan motorlu olan bu elektrikli arabanın yeni bir süper otomobil olması bekleniyor. Ayrıca aracın üst düzey performans sağlaması için bir Mercedes V8 plug-in Hybrid motor kullanılacak.

Aston Martin %100 Elektrikli Otomobilleri

aston martin elektrikli araba, yeşil renk, arkadan görünüm

Aston Martin elektrikli otomobilleri, hibritlerle alışma sürecini tamamlar tamamlamaz beklemeden piyasayla tanışacak. 2025 yılında yeni yeşil marka planları dahilinde yüzde yüz elektrikli modelini sahneye çıkaracak. Bu modelin hangisi olacağı henüz net değil. Ancak hangisi olursa olsun markanın standartları düşünüldüğünde üst düzey olacağı kesin gibi duruyor. Ayrıca bu yüzde yüz elektrikli modelde Britishvolt’un tasarladığı yüksek güçlü lityum iyon pilleri yer alacak. Böylece Aston Martin, yeşil bir marka olma yolunda en büyük adımlarından birini atmış olacak.

Son olarak, İngiliz marka 2039 yılı için sıfır karbon hedefiyle hareket ediyor. Öyle ki bu zaman kadarki klasik benzinli modellerini de bir yenilenme süreci bekliyor gibi görünüyor. Çünkü markanın gelecek hedefi tamamen elektrikli, çevre dostu bir otomobil üreticisi olmak.

İkinci El Aston Martin Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here