Google ve Renault Elektrikli Araçlar İçin Anlaştı

0
647
Google ve Renault Elektrikli Araçlar İçin Anlaştı

Google ve Renault elektrikli araçlar için anlaştı. Bir teknoloji devi ve bir otomobil devi, gelecek planları doğrultusunda bir araya geldi. Bunun için gelecekteki araçlar için gelişmiş bir yazılım platformu geliştirme noktasında iş birliği sağladılar. İlk anlaşması imzalanan ortaklık ile otomotiv sektörüne yenilikler getirmek hedefleniyor. ABD merkezli teknoloji devi Google, Fransız otomobil üreticisi Renault ile ilk defa iş birliği yapmıyor. İkili ilk olarak 2018 yılında otomobillere Android işletim sistemi aşamasında anlaşma sağlamıştı.

Google ve Renault Geleceği Beraber İnşa Edecekler

Google ve Renault Elektrikli Araçlar İçin Anlaştı

Bu anlaşma kapsamında şirketler birlikte gelecekteki araçlar için gelişmiş bir yazılım platformu geliştirecek. Üstelik bu anlaşma sanılandan çok daha derin. Çünkü iki şirket arasındaki anlaşma salında Dacia, Alpine ve Mobilize markalarını da kapsıyor. Yapılan açıklamada ortaklık ile “yazılım tanımlı araç” altyapısı gerçekleşecek. Bu da Android Automotive işletim sistemi üzerinde kurulacak. Ayrıca tüm bunlar Google bulut sunucularıyla uyumlu çalışacak. Böylece Google ve Renault ortaklığı ile otomobiller seviye atlayacak.

Otomobil Sorunu Kendi Çözecek

Google ve Renault Elektrikli Araçlar İçin Anlaştı

Son olarak bu yazılım iş birliği ile sanal simülasyonlar gerçekleşecek. Böylece yapay zeka testleri fiziki aşamadan önce yapılacak. Ek olarak gerçek zamanlı teşhis sağlayacak. Böylece otomobil bakıma ihtiyaç duyduğunda sürücüye haber verecek veya sorunu direkt kendisi halledecek.

Sıfır KM Renault Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here