Renault 5 Yeniden Doğuyor

Renault, şu sıralar çok konuşulan stratejisi kapsamında yeniliklere devam ediyor. Markayı yeni beş yıllık stratejik planlar kapsamında dönüştürmeye çalışırken elektrikli araçlara, mobilite hizmetlerine ve bağlantılı çözümlere odaklanmasını artırıyor. Bu planların arasında en dikkat çeken isimlerden biri ise Renault 5.

Grup Renault genelinde daha geniş planlar da içeren strateji, Renault’u bir teknoloji, hizmet ve temiz enerji markasına dönüştürecek üç paralel stratejiyle desteklenen bir sistem. Strateji hacim odaklı değil, kâr odaklı bir organizasyon oluşturmayı hedefleyecek.

Elektrikli araçlara “temiz enerji” odağı, 2025 yılına kadar yedisi tamamen elektrikli olan 14 temel aracı piyasaya süreceğini görecek. Tüm yeni modellerin elektrikli veya hibrit versiyonu olacak. Yeni ürünler, iki özel elektrikli platformuna göre ailelere ayrılacak: CMF-EV ve CMF-B EV.

Avrupa Pazarını Demokratikleştirmeyi Amaçlıyor

Yeni tamamen elektrikli modeller, halihazırda bir prototip olarak ortaya çıkarılan ikonik Renault 5’in yeni bir versiyonunu içerecek. Renault 5, Avrupa’da elektrikli otomobili “demokratikleştirmeyi” amaçlayan ve halihazırda popülerliğini kanıtlamış retro bir stil içeren elektrikli bir şehir otomobili olarak yeniden doğacak.

Ancak Renault, e-Tech hibrit ve plug-in hibrit çözümleri için mevcut planların üzerine inşa edilen % 35 hibrit karışımıyla hibrit pazarında da bir rakip olacak.

Marka ayrıca hafif ticari araçlar için de pazara hazır ve hidrojen çözümleri sunmayı planlıyor. Şirket, bu haftanın başlarında, yakıt hücreli hafif ticari araçlarda Plug Power ile ekip kuracağını duyurdu.

Kapsamlı hedefi ise Avrupa pazarındaki en yeşil karışıma ulaşmak olarak belirtiliyor.

Model planları ayrıca C ve D segmentlerine de yer ediniyor. 14 çekirdek araçtan yedisi bu sektörlerde olacak. Renault, amacının B segmentinde liderliğini sürdürürken C segmentindeki liderliğini yeniden ele geçirmek olduğunu söylüyor.

Yeni Renault Hedefleri

Yeni stratejik planlarının diğer iki ayağı, bir “Teknoloji” markası ve bir “Hizmet” markası olmak.

Teknoloji planları, Renault’nun yazılım, veri, siber güvenlik ve mikroelektroniğe adanmış açık bir ekosistem olan “Software République” den yararlandığını görecek. Bu, Renault serisini bağlantılı hizmetlerle besleyecek ve aynı zamanda Renault’nun araçlarını önde gelen yapay zeka ve siber güvenlik sistemleriyle donatmasına olanak tanıyacak.

Servis planları, araçlarına yerleşik olarak yerleştirilmiş en iyi bağlantı ve yüksek teknoloji hizmetlerini sunmayı amaçlamakta. 2022’de Renault, Google Yerleşik ile yeni bir bilgi-eğlence sistemi olan My Link’i tanıtacak. Marka, Google hizmetlerini toplu pazar arabalarına getiren ilk otomobil üreticisi olacağını söylüyor.

Ayrıca, grubun “yeni mobilite dünyasına daha hızlı adım atmasını, diğer markalara ve harici ortaklara çözümler ve hizmetler sunmasını” sağlayan yeni bir “Renaulution” planları var. Groupe Renault, stratejisinin 2030 yılına kadar gelirlerinin en az % 20’sini hizmetler, veriler ve enerji ticaretinden elde etmek olduğunu söylüyor.

Tüm planları aynı zamanda Dacia ve Lada markalarını havalı ve uygun fiyatlı ürünlere odaklamayı hedeflerken, Alpine spor otomobil markası genişlemeyi desteklemek için % 100 elektrikli bir ürün planı geliştirecek.

Groupe Renault CEO’su Luca de Meo, gelecekteki ürün yelpazesinin “teknolojiye dayalı, elektrikli ve rekabetçi” olacağını söyledi.

“Teknolojiyle çalışan bir otomobil şirketinden otomobillerle çalışan bir teknoloji şirketine geçeceğiz.”

1 YORUM

  1. ben eski tasarımların böyle yenilenmesine gerçekten bayılıyorum… keşke bugünün teknolojisi ile çocukluğumuzda hayran olduğumuz o arabaların tasarımlarını kullanabilsek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here