Hollanda menşeili Lightyear, seri üretim güneş enerjili Lightyear 2 için tanıtım yaptı. Marka daha önceki yıllarda ilk güneş enerjisiyle çalışan EV’si Lightyear 0‘ıda tanıtıma çıkarmıştı. Lightyear 2’nin, 2023 CES Fuarı kapsamında detayları verildi.

Otomobilin görünümü ise EV’si Lightyear 0’ı andırıyor. İki aracın görünümü arasında çokça bir fark mevcut değil. Fakat yeni modelin zeminden daha yüksek olduğu görünüyor. Ayrıca Lightyear 0’dan daha büyük bir otomobildir.

Güneş Enerjili "Lightyear 2"

Lightyear 2’nin bir bekleme listesi var. Bu bekleme listesi şirket tarafından yapılıyor. Ayrıca konuya ilişkin ayrıntılar 2023 CES Fuarı’nda duyuruldu. Otomobil, kendi kendini şarj edebiliyor. Diğer geleneksel EV’lere oranla üç kat daha az şarj harcıyor. Bunların yanı sıra otomobilin tavanı, kaputu ve arka bölümlerinde güneş panelleri mevcut.

Otomobil ayrıca oldukça çevre dostudur. Marka otomobili kullananların, CO2 emisyonlarını yarıya indireceğini söylüyor. Ayrıca dünyanın elektrik şebekelerine olan bağımlılığını azaltmaya yardımcı olacağının da altını çiziyor.

Güneş Enerjili "Lightyear 2"

Otomobilin 800 kilometreden fazla menzile sahip olacağı da iddialar arasındadır. Bununla beraber otomobilde bulunan güneş panelleri sayesinde, güneşli bir günde 800 kilometreye ek olarak; 79 kilometre daha menzil sağladığı da iddialar arasındadır. Maliyetinin ise 40.000 doların altında olacağını söyleniyor. Üretiminin ise 2025 yılının sonlarına doğru olacağı tahmin ediliyor.

Markanın Kurucu ortağı ve CEO’su Lex Hoefsloot ise otomobile yönelik olarak; “Lightyear 2, herkese, her yerde temiz mobilite sağlama misyonumuzu bir hayli hızlandıracak. Kendisi aynı zamanda tüketicilerin pratiklikten ödün vermeden sürdürülebilirliğe öncelik vermesine olanak tanıyan ilk EV” dedi.

Güneş Enerjili "Lightyear 2"

Ayrıca CEO; markanın 21 bin ön sipariş aldığını ve siparişin uluslararası kiralama ve araç paylaşım ortaklarından geldiğini söyledi. Siparişlerin ise senenin ortasına değin alınması bekleniyor.

Son olarak eğer bu içeriğimizi beğendiyseniz; “Güneş Enerjili Otomobil Lightyear 0 Sahnede” başlığımıza göz atın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here