Artık günümüz otomobillerinin elektrikli ve hibrit seçeneklerine geçmesiyle birlikte otomobil üreticileri de bazı modellerinin fişini çekti. Gerek tamamen gerekse de elektrikli versiyonunu üretmek için çok sevilen modellere veda etmek zorunda kaldık. İşte 2022 yılı itibari ile üretimi biten otomobiller.

1Üretimi Biten Otomobiller

Audi R8

2000’li yılların ortasında piyasaya sürülen Audi R8, katılaşan emisyon kurallarından dolayı aramızdan ayrılan büyük hacimli atmosferik motorlara sahip otomobillerden. Günlük hayatta da kullanıma uygun bir model olan Audi R8’in motoru gövdesinin tam ortasına monte edilmişti. Üstelik bu motor 4.2 litrelik V8 veya 5.2 litrelik V10 seçeneklerine sahipti.

Nissan GTR R35

Nissan GTR R35

Japonya merkezli bir otomobil üreticisi olan Nissan, GTR R35 modelini 2009 yılında bizlere sunmuştu. İlk üretildiği zamandan bu yana yani yaklaşık 13 yıl boyunca ufak makyaj dışında da modelde hiç değişiklik yapılmamıştı. Üstelik Nissan GTR R35 0-100 km/h hıza 3 saniyeden daha kısa sürede ulaşabilen nadir uygun fiyatlı otomobiller arasında yer alıyordu. 2022 yılının bitimiyle üretimine son verilen modelin GTR R36 isimli bir üst neslinin geleceği hakkında dedikodular da mevcut. Ancak henüz kesin bir bilgiye sahip değiliz.

BMW M5 F90

BMW M5 F90/ üretimi biten otomobiller

BMW’nin 2018 yılında tanıştığımız F90 M5 modeli de 2023 yılı itibari ile aramızdan ayrılan otomobillerden. 0-100 km/h hızlanması 3,3 saniye olan modelin kalbinde 4,4 litrelik V8 motor yer alıyor. Üstelik bu motor 625 beygir güç üretiyor.

Sıfır Km BMW M5

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador

Lamborghini’nin 2011 yılında satışa sunduğu modeli Aventador, V12 motorlu bir efsaneydi. Artık 2023 yılına girmemiz ile birlikte sıfır km Lamborghini Aventador almak mümkün değil. Bunun sebebi ise yeni emisyon kuralları. Lamborghini Aventador ile birlikte atmosferik V12’ye de veda ediyoruz.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat/üretimi biten otomobiller

Volkswagen’in en çok sevilen ve en çok tercih edilen modeli olan Passat, 2023 yılından itibaren üretilmeyecek. Sevenlerini oldukça hayal kırıklığına uğratan bu modelinin üretimden kalkma sebebi ise yeni bir elektrikli sedan beklentisi.

2. El Volkswagen Passat İlanları

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Grand Cherokee Trackhawk

SUV modellerin en hızlısı olan Jeep Grand Cherokee Trackhawk, emisyon kuralları sebebiyle aramızdan ayrılıyor. Modelin kalbinde ise 6.2 litrelik HEMI V8 motor yer alıyor. Trackhawk’ın en hızlı SUV unvanına sahip olma sebebi ise 700 HP gücü. Bu güç ile model0-100 km/h hızlanmasını 3,4 saniyede tamamlıyor. Böylece lakabının hakkını veriyor. Ne yazık ki bu güçlü ve hızlı model 2023 yılı itibari ile sıfır km olarak satın alınamayacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here