Dünya genelinde lüks sınıf otomobil markalarının gelirleri her yıl düzenli olarak artmaktadır. 2020 yılında 410 milyar dolar olan bu piyasanın 2027’de 665 milyar dolara kadar çıkması bekleniyor. Lüks otomobil markaları piyasasının en önemli isimleri ise genellikle Alman otomobil üreticileridir. Ancak Alman markaları tek seçeneğimiz değil. Geçmişten günümüze lüks otomobil denilince akla gelen markalar olduğu gibi bazı markalar ise son yılların parlayan yıldızı. Örneğin Tesla 2003 yılında üretmeye başlamasına rağmen, Mercedes-Benz, BMW, Audi gibi pazarın hakimi olan markalara meydan okuyor. Bu yazımızda farklı ülkelerin üretmiş olduğu Dünyanın En Lüks Otomobil Markaları hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizler için derledik.

lüks otomobiller

Lüks Otomobil Ne Demek ? 

Genel kabul edilenin aksine lüks otomobil pahalı otomobil demek değildir. Elbette lüks olarak kabul edilen bir aracın ucuz olması beklenemez. Ancak fiyat tek başına bir etken değildir. Lüks otomobil, alıcılara daha yüksek düzeyde özellikler, kalite, incelik ,performans ve statü sağlayan otomobil modelleri olarak tanımlanabilir.

Yukarıda saydığımız özellikler dışında, en son teknoloji, rahatlık ve ergonomi bu tür markaların dikkat ettiği hususlardır. Ancak burada en çok dikkat edilen husus statüdür. Örneğin Toyota, Ford veya Kia gibi sıradan otomobil üreticilerinin araçlarında ne kadar lüks, teknoloji, güvenlik ve rahatlık gibi özellikler sunulsa da bu markalar lüks olarak sayılamayacaktır. Bunun nedeni yıllardır bu markaların lüksle ilişkilendirilecek marka prestijine sahip olmamasıdır.

Lüks Otomobil Markaları Hiyerarşisi 

Bazı markalar diğerlerine göre daha lüks bir sürüş deneyimi, daha iyi bir performans veya statü sunduğundan, tüm lüks araçlar eşit değildir.

Yukarıda saydığımız markaların lüks sınıfını belirleyen etkenler göz önüne alındığında lüks otomobilleri 3 sınıfa ayırabiliriz.

Ultra lüks : Bu lüks otomobil markalarını çok uzun bir geçmişi vardır ve en üst düzeyde teknoloji, incelik ve prestij sunar.

Lüks : Lüks otomobil markası denilince aklınıza gelen birçok marka bu sınıfa girer. Yüksek bir prestije sahip olsalar da, ultra lüks arabalardan daha makul bir fiyata sahiptirler.

Uygun Fiyatlı Lüks : Bu tür araçlar genellikle sunmuş olduğu özellikler ile lüks sınıfına girer. Normal araçlara göre daha kaliteli malzemelere, daha fazla konfora ve biraz daha iyi performansa sahiptirler.

Alman Lüks Otomobil Markaları 

Markaların en ucuz ve en az pahalı modelleri tüm dünya genelindeki ve sıfır kilometre fiyatlarına göre belirlenmiştir. Türkiye için değişiklik gösterebilir.

Mercedes-Benz marka lüks otomobil

1- Mercedes-Benz

Sınıf : Lüks

Kuruluş : 28 Haziran 1926

En Az Pahalı Modeli : A-Sınıfı sedan

En Pahalı Modeli : AMG GT

Neredeyse 1 asırdır otomobil üretmeye devam eden Mercedes-Benz, her geçen yıl daha güçlü bir itibar oluşturmaya devam ediyor. Marka, satış konusunda ezeli rakibi BMW ile sürekli bir yarış içindedir. Firma sedandan hatchback modellere, station wagondan SUV modellere kadar birçok alanda üretim gerçekleştirmektedir. S serisi, markanın üretmiş olduğu en prestijli modeller arasında bulunuyor.

BMW marka lüks otomobil

2- BMW

Sınıf : Lüks

Kuruluş : 7 Mart 1916

En Az Pahalı Modeli : 1 Serisi

En Pahalı Modeli : M7 Sedan

BMW, geçmişten günümüze birçok ülkenin otomobil piyasasının en üst sıralarında yer almayı başarmış ikonik bir Alman lüks otomobil markasıdır. Ayrıca Tesla ‘nın elektrikli otomobilleri hayatımıza sokmasından çok önce, 2013 ve 2014 yıllarında i3 ve i8 modellerini piyasaya sürerek elektrikli otomobil sektörünün öncülerinden olmayı başarmıştır.

Porsche marka lüks otomobil

3- Porsche

Sınıf : Lüks

Kuruluş : 1931

En Az Pahalı : Macan

En Pahalı : 911 Turbo S

Porsche, Volkswagen grubunun parçası olan “911” ve “918 Spyder” gibi tüm zamanların en iyi otomobillerinden bazılarını üretmeyi başarmış Alman otomobil üreticisidir.

En lüks otomobil markaları

4-Maybach

Sınıf : Ultra Lüks

Kuruluş : 1909

En Az Pahalı : Maybach GLS

En Pahalı : Maybach S-Sınıfı

Maybach, 1960 yılından beri Mercedes-Benz ana şirketi Daimler-Benz ‘e ait olan bir alman otomobil üreticisidir.

İngiliz Lüks Otomobil Markaları

En lüks otomobil markaları

1- Rolls Royce

Sınıf : Ultra Lüks

Kuruluş : 23 Aralık 1904

En Ucuz Modeli : Ghost Sedan

En Pahalı : Phantom

Rolls-Royce modern teknoloji ve eski dünya lüksünü ve tasarımını, başka hiçbir markanın yapmayı başaramayacağı şekilde birleştiren, ultra lüks sınıfındaki bir markadır.

En lüks otomobil markaları

2- Bentley

Sınıf: Ultra Lüks

Kuruluş : 18 Ocak 1919

En Ucuz Modeli : Bentayga SUV

En Pahalı Modeli : Continental GT

Bentley, lüks ve sofistike sınırları zorlayan, ürettiği modelleri dünyanın en istek uyandıran araçları arasında yer almaktadır. Firma ünlü bir İngiliz otomobil üreticisidir.

Aston Martin marka lüks otomobil

3- Aston Martin

Sınıf : Ultra Lüks

Kuruluş : 15 Ocak 1913

En Az Pahalı Modeli : Vantage

En Pahalı Modeli : Valkyrie

Şirket Vantage, DB11 ve DBS başta olmak üzere üst düzey spor otomobilleriyle tanınmaktadır. 2019 yılında ilk SUV’sini olan DBX’i tanıttı. 2025 yılında ilk tamamen elektrikli spor otomobilini ve SUV ‘sini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here