Güneş Enerjisi İle Araba Üretimi: BMW

0
1107
güneş enerjisi ile araba üretimi

BMW Group güneş enerjisi ile araba üretimi yaparak, karbondioksit emisyonunu en aza çekerek daha çevreci olmayı planlıyor.

Aliminyum Kullanılacak

Alüminyum, mukavemet ve ağırlık özelliklerinden dolayı otomobil üreticileri arasında popüler bir malzemedir. Görece uygun fiyattan bahsetmiyorum bile.

Metal, saf halde olmasa da, Dünya’nın kabuğunda nispeten bol miktarda bulunuyor. Tipik olarak boksit şeklinde çıkarılır ve çok fazla elektrik enerjisi gerektiren bir süreçte üretilir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde EGA şirketi, Dubai’nin hemen dışında bulunan Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Park’ta üretilen güneş enerjisini kullanarak alüminyum üretiyor. Sonuç olarak, EGA’nın alüminyumunun CO2 derecesi diğer üretim kaynaklarında çok daha düşük oluyor. Bu özelliğiyle, tedarikçi ağlarında CO2’yi düşürmek isteyen firmaları cezbetmektedir.

BMW Güneş Enerjisi İle Araba Üretimine Başlayacak

Bu firmalardan biri, 2030 yılına kadar tedarikçi ağındaki CO2’yi 2019 seviyelerine göre %20 azaltmayı hedefleyen ve bu nedenle alüminyumunun çoğunu EGA’dan sağlamayı planlayan BMW Group. BMW Group, 2013 yılından bu yana EGA’dan küçük miktarlarda alüminyum tedarik ediyor. Ancak otomobil üreticisi, 2021 için 47.400 ton sipariş vererek miktarı önemli ölçüde artırdı.

Bu miktar, BMW Group’un Landshut, Almanya’da bulunan hafif metal dökümhanesinin yıllık ihtiyacının yaklaşık yarısını temsil ediyor. Dökümhane, araç gövdelerinin yanı sıra güç aktarma organları (hem içten yanmalı hem de elektrikli) için parçalar üretiyor.

BMW Group, yeşil enerjinin tek başına kullanılmasının, tedarikçi ağı için C02 hedeflerinin %50’sinden fazlasını karşılamasını sağlayacağını tahmin ediyor. Otomobil üreticisi, Northvolt’un Almanya ve İsveç’te yapım aşamasında olan tesisleri gibi yeşil enerjiyle çalışan tesislerden elektrikli araçlar için pil temin edecek.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here