BMW iX 2022, Slovenya’da Sanatçıların Tuvali Oldu

0
1694
BMW İX 2022

BMW Slovenya, BMW iX 2022 ile Alman otomobil üreticisinin sanatla tanışmasının 50. yıl dönümünü kutladı. BMW zaten halihazırda otomobil sektöründe sanatla olan ilişkisi ile biliniyor. Öyle ki birçok ikonik klasik modelinden son teknoloji yeni modellerine kadar sanatla ilişkisin görmek mümkün. Alman otomobil devi şimdi sanat otomobili projelerine bir yenisini ekliyor. Son projesi, yeni elektrikli SUV modeli iX’in dönüşümüne odaklı halde. Slovenyalı sanatçıların büyük destekleriyle sonuç beklenilenin bile ötesinde oldu. Öyle ki ortaya çıkan özel tasarım sürdürülebilirlik temalarıyla geleceği kalkındırma amacı taşıyor. Ayrıca sanat ve mobilitenin ilişkisine de yeni bir bakış açısı getiriyor.

Sloven Sanat Öğrencilerinden BMW  iX 2022 Tasarımları

BMW iX 2022, özel tasarım, önden görünüm

Yeni iX, alışılagelmiş sanat arabalarında olduğu gibi belli tanınmış bir sanatçının tasarımına ev sahipliği yapmıyor. Aksine birçok sanatçının katılımlarıyla yepyeni ve geniş vizyonlu bir tasarım ortaya çıkıyor. Sloven sanat öğrencilerinin katıldığı Re:design iX yarışmasına öğrencilerin ilgisi yüksek oldu. Yarışmayı, Ljubljana Güzel Sanatlar ve Tasarım Akademisi öğrencisi Urban Klinkon kazandı. Ancak BMW tüm sanat öğrencilerin tasarımlarını portföy olarak almış oldu. Böylece sanatçıların tasarımları sonrasında değerlenmeye açık olacak.

Sade Ama Cesur Dokunuşlara Sahip Bir Sanat Otomobili

BMW iX 2022, özel tasarım, arkadan görünüm

Urban’ı diğerlerinden ayıran belli tasarım özellikleri var. BMW iX 2022, yeni tasarımıyla hem cesur hem de dinamik çizgilere sahip. Urban’ı diğerlerinden ayıran belli tasarım özellikleri var. Temel olarak üç renk kullanan sanatçı, sadeliğin cesaretini herkese göstermiş oldu. Sarı, mavi ve kırmızının muhteşem uyumu ile iX adeta bir tuvale benziyor.

BMW iX 2022, tüm diğer sanat arabaları gibi Münih’te bulunan BMW müzesinde yerini alacak. Ancak oraya gidene kadar Avrupa’nın çeşitli noktalarında showroomlarda boy gösterecek. Tüm bu gezisi başlamadan önce de tasarımının tamamlandığı Slovenya’nın başkenti Ljubljana’nın sokaklarında gezinecek.

BMW iX 2022, özel tasarım, yandan görünüm

BMW Tasarım Direktörü Domagoj Dukec’in açıklamalarına göre genç sanatçılara güvenmek gerçekten önemli bir karar. Bu sayede BMW iX 2022 sanat ve teknoloji harikası bir araca dönüşüyor. Aynı zamanda yarışmanın jüri üyelerinden de olan Dukec, bu sanat otomobili ile markanın güçlü karakterinin yansıtıldığını söylüyor. Son olarak eşsiz tasarımın yaratıcılığıyla etkileyici olduğunu da ekliyor.

Sıfır KM BMW iX 

İkinci El BMW iX Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here