BMW Cafe Racer

BMW geçen yıl Vision DC Roadster adlı tamamen elektrikli bir motosiklet konseptini tanıttı. Ancak bu motosiklet Hintli otomotiv tasarımcısı Manu Mohan’ın Mayıs ayında ortaya çıkan Vision DC Roadster tasarımına dayanmıyor. Tasarımcı, iyileştirilmiş bir şekilde BMW elektrikli cafe racer çizimleri ile geri döndü. Mohan, konseptinin BMW’nin tarihi modellerinin çekiciliğini ve gelecekteki mobilite fikirlerini birleştirdiğini söylüyor.

“Bu çok kısa projenin arkasındaki amaç, eski ve yeninin zıt fikirlerini birleştiren estetik bir çekiciliğe sahip gelecek için bir cafe-racer yaratmaktı. Bu tema hem silueti hem de kullanılan malzemeleri kapsayacak şekilde genişletildi ”dedi. Klasik BMW cafe racer araçlardan esinlenen motosiklet, retro-fütüristik bir tasarıma sahip.

bmw cafe racer

Güçlü Bir Tasarım ve Dikkat Çekici Özellikler

Bu motosiklet, bir cruiser bike, bir cafe racer ve bir drag racer arçalarının mükemmel bir birleşimi gibi görünüyor demek yanlış olmaz. Önden merkezlenmiş bir yerçekimine ve uzatılmış bir arkaya sahip olan Brutal R NineT’nin, Belçika’nın Antwerp kentinden endüstriyel tasarımcı Fabian Breës’in eseri olduğu belirtliyor.

Konsept için temel tasarım ilhamı, BMW Motorrad’ın BMW R 80 motosikletinden geliyor. Bisiklet, zamanında, kendine has bir arazi arazi motosikleti olan, beğenilen klasik bir yol motosikletiydi. R 80 G / S çok uzun bir profile sahipken, Fabian tarafından yapılan bu profil, bir cafe racer karakteri için onu biraz kısalttı. “Sürüşün ön bölümü, sıfır şekilli LED ışıklarla çok fütüristik bir profile uyarlanırken, arka kısım, bir jet motoru izlenimi verecek şekilde konumlandırılan arka lambayla agresif bir karakter taşıyor.” Arka tekerleğin süper ağır tasarımı güven verici olarak belirtilmiş ve motosikletin yolda gitmeye devam etmesine yardımcı olarak cafe racer havasını güçlendiriyor.

Bu motosiklete yandan bakanların, asfaltta çok baskın göründüğünü söyleyecekleri tahmin edilebilir. Bunun da yola sabitlenmenin ve yüksek hızlı kovalamacalar için maksimum çekiş ve bastırma kuvveti oluşturmanın etkisi olduğu söylenebilir.

Üretim Tarihi Ne Zaman?

Motosiklet tek kişilik bir düzeneğe sahip fakat gövde panelleri elektrik motorunun yanı sıra bataryayı da barındırdıkları için çok büyük. Ancak, ilk BMW elektrikli motosikletinin 2024’ten önce piyasaya sürülmesinin beklenmediği unutulmamalıdır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here