Yüzü geleceğe dönük Peugeot İnception Konsepti’nden önizlemeler geldi. Olağanüstü yeni Inception konsepti, geleceğin Peugeot elektrikli otomobilleri için “yeni bir çağın habercisi” olarak hafızalarda yerini aldı. Peugeot İnception Konsepti için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

CES’te Tanıtıldı

Las Vegas’taki CES’te görücüye çıkan Inception, tasarım patronu Matthias Hossann’ın ilk konsepti. Aslında bu durum Peugeot için alışılmadık. Çünkü Marka 1991’de ABD pazarından ayrılmıştı. Yine de CES’te bu enfes konseptini tekrar gözler önüne serdi.

Fransız marka gelecekteki üretim araçları için üç temel ilkeye göre tasarlayacak. Cazibe, Duygu ve Mükemmellik. Önümüzdeki iki yıl içinde beş yeni elektrikli aracını piyasaya sürecek. Ayırca 2030 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli olacak.

Peugeot, gelecekteki üretim arabalarının temelini oluşturacak yeni dönem mimarisinin esnekliğini vurguladığını söyledi.

Peugeot İnception Konsepti

”Peugeot ve Stellantis kardeş markalarına sunulan yeni STLA modüler platformu.”

Inception, pratikte Stellantis portföyündeki en büyük, en hızlı ve en lüks binek otomobiller için kullanılacak olan bu platformun Büyük versiyonuna dayanıyor. Ayrıca farklı segmentlere uyacak Küçük, Orta ve Çerçeve varyantları da olacak.

Genel Bir Bakış

Peugeot İnception Konsepti

Yere yakın (çatısı sadece 1340 mm yüksekliğinde) ve keskin, fastback tarzı bir siluete sahip, form olarak Peugeot 508 sedan’a en yakın, ancak 5000 mm uzunluğunda ve 2100 mm genişliğinde ölçüleriyle önemli ölçüde daha büyük.

Burada, toplam 500 mil menzil için kWh başına 7,97 mil kapasiteye sahip 100kWh’lik bir bataryaya sahip olduğu söylentiler arasında. Yani alıştığımız Stellantis üretiminden çok daha fazla.

Peugeot İnception Konsepti

Ayrıca, 800V şarj donanımıyla donatılmış olarak, dakikada yaklaşık 30 km veya beş dakikada 90 milden fazla şarj edebiliyor. Özellikle, Peugeot bunu endüksiyon teknolojisini kullanarak yapabileceğini ve kablo ihtiyacını ortadan kaldırdığını iddia ediyor. Ancak bu, üretim arabaları için henüz onaylanmamış bir özellik olduğunu hatırlatalım. Peugeot “rakipsiz sürüş hissi” sunmak için oldukça çabalıyor. Bu konseptiyle de bunu çok kez kanıtladı.

Ürün patronu Jérôme Micheron açıklamalarında “Müşterilerin elektrikli otomobilden yüksek beklentileri var” dedi. Ayrıca “Elektrikli araçlara özel ‘BEV-by-design’ platformlarımızın yeni nesli sayesinde onların beklentilerini karşılayacağız.” diye ekledi.

Bu yeniden icatla birlikte yeni platform, Peugeot’nun geleneksel tasarım düşüncelerini aklımıza getirdi. Böylece Inception, sedanlarla ilişkilendirilen geleneksel uzun kaputlu, üç kutulu silueti ortadan kaldırdı.

“Dijital Dünyaya” Uyacak Şekilde Tasarladı

Peugeot İnception Konsepti

Marka İnception’ı keskin, keskin gövde hatları ve çarpıcı LED aydınlatma ile “dijital dünyaya” uyacak şekilde tasarladı.

Inception, bu platforma entegre ettiği yeni STLA Autodrive yazılımı ile mümkün olacak olan Seviye 4 otonom modunda çalışacak şekilde yapılandırdı. Hypersquare tamamen katlanır ve yolcu eğlencesi için tam genişlikte bir ekran ile değiştirecek.

Peugeot, Hypersquare’i 2030’dan önce bir üretim otomobilinde tanıtmayı planlıyor.

İkinci El Peugeot Fiyatları ve Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here