En Çok Satılan Ticari Araçlar 2022

2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de en çok satılan ticari araçlar.

0
5076
Ticari araç görseli

Ticari araç satışının zirveyi gördüğü bu yılda, Türkiye’de en çok satılan ticari araçların listesini siz değerli okuyucularımız için derledik.  Fakat listemize geçmeden önce bazı soruları sizler için cevaplıyoruz.

Hafif Ticari Araç Nedir ?

Listemize başlamadan önce ticari araçlar nedir sorusunun cevabını yanıtlamamız daha faydalı olacaktır. Ticari araçlar, ticari amaçlar doğrultusunda eşya, yolcu ve yük taşımacılığı için kullanılan araba grubudur. Hafif ticari araçlar ise Avrupa Birliği’ne göre 3.5 tonun altı ağırlıkta ticari arabalar grubudur. Bu grupta Ford, Renault, Fiat ve Dacia gibi markaların pek çok modeli bulunmaktadır.

Ticari Araç Satışı Zirveyi Gördü.

Türkiye’de ticari araç satışı 2020 yılına göre %40’lık bir artışla 2021 yılını tamamladı. Özellikle salgın dönemi ortaya çıkan sıfır ve ikinci el araç stoku sıkıntıları araç satışını etkilemişti. Bu sıkıntılar araç fiyatlarında da artışlara neden olmuştu. Fakat 2022 yılının ilk çeyreğinde ticari araç piyasası hem satış hem de fiyat anlamında kendini toparlamış gözüküyor.

Türkiye’de En Çok Satılan Ticari Araçlar

Ford Tourneo Courier

 

Ford Courier gümüş renk ticari araç önden görünüm

Ülkemizde geçtiğimiz sene 21.271 adet satış ile Ford Tourneo Courier listemizde ilk sırayı alıyor. Aracın şık tasarımı ile hem iş hayatında hem de sosyal hayatta kullanılabilir olması sürücüleri etkilemişe benziyor. Ayrıca yakıt tüketimi açısından da şehir içi 4.7 litre ve şehir dışı 3.6 litre tüketim ile tercih edilmeyi başarıyor.

2-Fiat Doblo Combi

Fiat Doclo Combi beyaz renk ticari araç önden görünüm

Listemizde 15.681 adet ticari araç satışı ile 2. Sırayı Fiat Doblo Combi alıyor. Şık dış tasarımı ve yüksek yükleme kapasitesi ile iyi bir iş arkadaşı olacağını kanıtlayan Fiat Doblo modelleri şehir içi 6.4 litre ve şehir dışı 4.5 litre yakıt tüketimi ile de göze çarpıyor.

3 – Fiat Fiorino Combi

Fiorino Combi ticari araç önden görünüm

Spor tasarımı ve şık duruşu ile listemizde 13.631 adet ticari araç satışı ile 3. Sırayı Fiat Fiorino Combi alıyor. Özellikle yokuş kalkış desteği ile güvenlik konusunda öne çıkan Fiat Fiorino Combi,  koltuk ısıtma ve hız sabitleme özellikleri ile de ticari araç severlerin ilgisini çekiyor. Diğer yandan ortalama 5.2 litre yakıt tüketimi ile de göze çarpıyor.

4- Fiat Doblo Cargo

Fiat Doblo Cargo Siyah renk önden görünüm

Listemizde 9.576 adet ile 4. Sırada yine Fiat ailesinden Fiat Doblo Cargo yer alıyor. Özellikle yükleme alanında sınıfının öncülerinden olan Doblo Cargo, içerisinde bulunan her alanı değerlendirerek koltuk altlarında dahi bulunan yükleme alanları ile öne çıkmayı başarıyor. Doblo Cargo ayrıca ortalama 5.8-6,8 litre yakıt tüketimi ile tercih ediliyor.

5 – Ford Transit Kamyonet

Ford Transit Kamyonet siyah renk önden görünüm

Listemizde 8.476 adet ticari araç satışı ile 5. Sırayı Ford Transit Kamyonetler alıyor. Araç, kasalı kamyonet olmasına rağmen şoför kabinindeki geliştirmeler ile taşımacılık ve konforu bir arada sağlıyor. Hız sabitleme ve yüksek yükleme hacmi ile bu sınıfta en çok tercih edilen kamyonet olmayı başarıyor. Ayrıca ortalama 7.1litre yakıt tüketimi de Ford Transit Kamyoneti kendi sınıfında öne çıkaran bir diğer özellik olarak gözüküyor.

İkinci El Ticari Araç Fiyatlarına Göz Atın ⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here