Scania Yeni Elektrikli Kamyonunu Tanıttı!

0
3169
scania elektrikli kamyon

Otomotiv sektörü geliştikçe araçlar elektriklenmeye devam ediyor. Sadece binek araçlar değil taşımacılık sektöründe kullanılan kamyon ve kamyonetlerde elektrikli olarak üretilmeye başladı. İsveçli ticari araç üreticisi Scania, bu bağlamda kısa mesafe kara taşımacılığı için tasarladığı elektrikli kamyonunu tanıttı.

350 Kilometre Menzile Sahip Elektrikli Kamyonetler

350 kilometre menzile, 624 kWh elektrikli motora sahip yeni kamyon, Scania’nın elektrikli taşımacılık hedefine çözüm niteliğinde. Yeni nesil elektrikli kamyonlar, 4×2 çekicilerle, R veya S yataklı kabinli 6×2*4 şasi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca CCS2 şarj soketli 375 kW şarj kapasitesine sahip kamyonlar 90 dakikadan kısa süre içerisinde şarj oluyor. Ayrıca marka, sürücülerin mola verdiği yerlerde kamyonetleri şarj ederek zamandan tasarruf edeceğini ekledi.

560 hp beygir gücüne sahip ve maksimum 64 ton taşıma kapasitesi ile yeni Scania, özellikle karbon ayak izini düşürecek bölgesel taşımacılıkta yeni bir boyut atlayacağını umuyoruz. Ayrıca şirket, satış sonrası hizmetler konusunda da iddialı olduğunu belirtti. Marka, bakım, şarj ve sigorta olmak üzere daha bir çok konuda satın alan müşterilerine bunların hepsinin bulunduğu paketi birlikte sağlıyor.

“Ürün Yelpazemizi Her Boyutta Artırıyoruz”

Christian Levin

Scania CEO’su Christian Levin , “Artık geniş bir müşteri yelpazesi ve tüm ulaşım ekosistemi için yeni fırsatlar sunarak ürün yelpazemizi her boyutta artırıyoruz. Bu kamyonlar, elektrifikasyona hasret bir taşımacılık sektörünün talep ettiği tüm yetenekleri içeren çözümlerin bir parçası. Elektrikli çözümlere dayalı fosilsiz bir ulaşım sistemine geçişle aramızda duran tek şey, eksiksiz bir şarj altyapısı, ancak orada da büyük ilerleme görüyoruz.”

Scania’da kıdemli başkan yardımcısı ve elektrifikasyon başkanı Fredrik Allard, “Bu çözümlerin Scania’nın portföyüne eklenmesi, sorumluluğu üstlenmek isteyen müşteriler için büyük bir adım değişikliğidir. Yakın ortaklık ve sıfır emisyon gibi önemli müşteri değerlerini dahil ederek müşterilerimiz için bir geçişi kolaylaştırıyoruz.” diye ekledi.

Scania Elektrikli Kamyonlar 2023’de Üretim Hattına Girecek 

2023 yılının son aylarında üretim hattına girecek olan Scania elektrikli kamyonlar şimdiden Avrupa Serbest Ticaret Bölgesi’nde ön siparişe açılmış durumda. Elektrikli kamyonlar Avrupa’da çok küçük bir pazara sahip olsa da özellikle Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde talep oldukça fazla.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here